Marcipános és meggyes bukták

2014-01-26

sponsored links

Nem palozoknak,hanem a hagyományos ízek kedvelõinek...


Marcipános és meggyes bukták

Hozzávalók 22 darabhoz:

- 4,5 -5 dl langyos tej
- 3 tojássárgája
- 1 kiskanál só
- 130g olvasztott vaj
- 80 dkg kalácsliszt + amennyit felvesz a tészta
- 5 dkg friss élesztõ
- 8 evõkanál cukor

A töltelékhez:

- 400g marcipán
- kemény állagú fahéjas meggydzsem

A kenéshez:

- 2 tojássárgája

A marcipános tetejére: 

- mandulaszirom

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztõt,majd a tészta hozzávalóból sima tésztát dagasztunk.Lefedve meleg helyen 50 percig kelesztjük.Ezután enyhén lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk.22 kockára vágjuk. 8 kockába a hasábokra vágott marcipánt tekerjük,a többibe pedig a dzsembõl teszünk.Sütõpapíros tepsibe helyezzük egymás mellé.Konyharuhával lefedve meleg helyen hagyjuk még 20 percig kelni.Ezután a megkenjük a felvert tojássárgájával.A marcipánosok tetejét megszórjuk mandulaszirommal. 
Elõmelegített sütõben aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!





Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2014/01/m...

sponsored links

Keres?s