Marcipános és meggyes bukták
sponsored links
Nem palozoknak,hanem a hagyományos ízek kedvelõinek...
Marcipános és meggyes bukták
Hozzávalók 22 darabhoz:
- 4,5 -5 dl langyos tej
- 3 tojássárgája
- 1 kiskanál só
- 130g olvasztott vaj
- 80 dkg kalácsliszt + amennyit felvesz a tészta
- 5 dkg friss élesztõ
- 8 evõkanál cukor
A töltelékhez:
- 400g marcipán
- kemény állagú fahéjas meggydzsem
A kenéshez:
- 2 tojássárgája
A marcipános tetejére:
- mandulaszirom
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztõt,majd a tészta hozzávalóból sima tésztát dagasztunk.Lefedve meleg helyen 50 percig kelesztjük.Ezután enyhén lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk.22 kockára vágjuk. 8 kockába a hasábokra vágott marcipánt tekerjük,a többibe pedig a dzsembõl teszünk.Sütõpapíros tepsibe helyezzük egymás mellé.Konyharuhával lefedve meleg helyen hagyjuk még 20 percig kelni.Ezután a megkenjük a felvert tojássárgájával.A marcipánosok tetejét megszórjuk mandulaszirommal.
Elõmelegített sütõben aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!