Marcipános tejberizs

2010-10-26

sponsored links

Semmi extra, csak egy kis tejberizs marcipánnal megbolondítva, és a madártejhez hasonlóan házi tejbõl készült ez is.

Hozzávalók
  • 250 g rizs (Arborio)
  • víz
  • 1 l tej
  • 1 csipet só
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 1 dl tejszín
  • 50 g vaj
  • 100 g marcipán (ha nem marcipánnal készül, akkor helyette 2-3 ek cukor)
Elkészítés
  1. A rizset felöntöm annyi vízzel, amely épp ellepi, és elõfõzöm 5 percig, majd leszûröm.
  2. Felöntöm a tej 2/3-ával, hozzáadom a sót és a vaníliakivonatot.
  3. Néha megkevergetve fõzöm 15-20 percig, és fokozatosan hozzáadom a maradék tejet is.
  4. Elzárom alatta a gázt, és hozzáöntöm a tejszínt, belekeverem a hideg vajat, és belereszelem a marcipánt is. Néhány percig lefedve pihentetem tálalás elõtt.
  5. Általában nádcukorral, fahéjjal, vagy reszelt csokival szórom meg a tetejét.

Folytats a blogon ... puffancs.blogspot.com/2010/10/marcipa...

sponsored links

Keres?s