Marcipános párnácskák
sponsored links
Ha szeretjük a marcipános édességeket, akkor ez is a kedvencünk lesz. A marcipán ezúttal a tésztával együtt sült.
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 csipetnyi só, 20 dkg hideg vaj, 2 db tojás, 30 dkg marcipán massza, 2 ek citromlé, 8 cseppnyi keserûmandula aroma, porcukor
Keverjük össze a lisztet a porcukorral, sóval, vajjal, tojások sárgájával, amíg sima tésztát nem kapunk. 20x15 cm-es téglalappá formázzuk majd folpack fóliába csomagoljuk és 2 órára hideg helyre tesszük.
A marcipánmasszát lereszeljük (sajtreszelõ legnagyobb fokán), hozzáadjuk a tojások fehérjét, citromlevet és az aromát. Habverõvel addig keverjük amíg krémes masszát nem kapunk.
A tésztát négy egyenlõ csíkra vágjuk. Egyesével 3 mm vastag és 8 cm széles lappá nyújtjuk, 15 percre hideg helyre tesszük. (ezt tesszük mind a 4 csíkkal)
Kanál segítségével a marcipán masszát óvatosan rákenjük a tésztákra, majd azokat feltekerjük, nagyjából 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Lehet csiga formában is szeletelni. Elõmelegített sütõben 180 fokon sütjük kb. 12-14 percig. Ha kihûlt porcukorral meghintjük.