Marcipános puszedli
sponsored links
Az idén karácsonyra nem csináltam túl nagy sütkérezést, több okból kifolyólag... Néhány apró sütit készítettem csak. Ez az egyik, ez viszont nagyon jól sikerült, nagyon finom! A receptet errõl a blogról hoztam. A lényeg, hogy egyforma számú marcipán és sütigolyót próbáljunk meg formálni. Nekem 50 darab lett. Fázisképeket nem készítettem, de a fenti linken találhatóak azok is, ha nem egyértelmû a leírás. :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg. liszt
- 1 tk. sütõpor
- 17,5 dkg. vaj
- 20 dkg. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- késhegynyi só
A töltelék:
- 20 dkg. marcipánmassza.
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütõport, majd a többi hozzávalóval gyorsan begyúrjuk a tésztát, és fóliába csomagolva hûtõbe tesszük fél órára.
Közben két nagy tepsit kibélelünk sütõpapírral.
A marcipánmasszából kisebb gombócokat formázunk.
A hûtõben pihentetett tésztából nagyobb, körülbelül dió nagyságú golyókat formázunk.
A tészta gombócok közepébe mélyedést nyomunk, belehelyezünk egy-egy marcipángolyót, majd összezárjuk körülötte a tésztát.
Sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük nem túl közel egymáshoz, és 170 fokon 15 perc alatt megsütjük.