Marcipános kekszek
sponsored links
Karácsonyi aprósüti volt szintén. Krisztina blogján találtam. Ropogós, omlós keksz.
Hozzávalók:
- 10 dkg. marcipán
- 17 dkg. darált mandula
- 8 dkg. porcukor
- 25 dkg. finomliszt
- csipet só
- 25 dkg. puha vaj
- 2 tojássárgája
- 1 késhegynyi vaníliapor
- 1 kiskanál keserû mandula aroma
- 1 citrom reszelt héja
- a díszítéshez tetszés szerint: étcsokoládé, fehér csokoládé, cukorgyöngyök, ételfesték.
Elkészítés:
A tésztához a marcipánt alaposan lereszeljük és a többi hozzávalóval együtt sima tésztává gyúrjuk.
Frissen tartó fóliába csomagolva legalább 30 percre a hûtõbe tesszük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk,de ne túl vékonyra,mert akkor eltörhet a süteményünk.
Tetszõleges formákat szaggatunk ki belõle.
Sütõpapíros tepsibe sorakoztatjuk és elõmelegített 180 C fokos sütõben készre sütjük kb. 10 perc alatt.
Amikor a szélei kezdenek aranybarnák lenni, akkor van kész.
A sütõlemezen hagyjuk hûlni, majd miután megszilárdult tegyük át hûlni tálcára.
Amikor kihûlt az összes keksz ízlés szerint díszíthetjük olvasztott csokoládéval és cukorgyöngyökkel.