Marcipán-kekszgolyó
sponsored links
Hû gyönyörû este van <3
Most érkeztem meg a "Kutyitúrából" :) 4 km körül lehúztam vele, persze Õ mindig 2x annyit megy.
Hûvösebb van az elmúlt napokhoz képest.
A levegõ tiszta, nyoma sincs a ködnek, de felhõt sem láttam.
Az Égen ragyognak a Csillagok, a Hold a Bika csillagkép szarvai közül
közeledik a Tejútra "lépni" <3
Imádom. Mindent imádok: a hûvöset, a tiszta Égboltot, a Csillagokat, a Holdat,
a Kutyámat, az életet, a szabadságot.
Köszönöm, hogy Vagytok!
Ezt a pikk-pakk gombócot még pénteken készítettem,
de csak most jött el az ideje, hogy megmutassam.
Marcipán-kekszgolyó
Hozzávalók
200 g marcipánmassza
200 g "gyõri keksz" + belekerült néhány marcipán figura*
50 g lágy vaj
bevonó
40 g 72 %-os étcsoki
1 tk olaj
Az aprítógépbe raktam a kekszet és mézes figurákat és apróra daráltam.
Hozzáadtam a tessék-lássék feldarabolt marcipánmasszát és így is összedaráltam,
majd hozzájuk adtam a vajat.
Hozzáadtam a tessék-lássék feldarabolt marcipánmasszát és így is összedaráltam,
majd hozzájuk adtam a vajat.
Az egészet összedolgoztam, majd egy tálba öntöttem.
Elõbb egy nagy cipóvá nyomtam össze az egészet, majd 25 darab golyót formáztam belõle.
A csokoládét a pici olajjal gõz fölött összeolvasztottam és egyenként a golyókat
a folyékony csokoládéba mártottam.
Sütõpapírra sorakoztattam, hogy a csokoládé megdermedjen.
Zárható dobozba rendeztem és a hûtõbe tettem.
Amennyiben nem ezekbõl az alapanyagokból készítjük és nehezebben állna össze, akkor nyugodtan lazíthatjuk 1-2 ek alkohollal, lekvárral, tejjel, vagy vízzel, gyümölcslével vagy befõtt levével, stb.
A marcipánra nem régen akadtam. Egyszerû piros csomagolás, spar saját termék,
jó ízû 56 % mandula tartalmú, ára is kedvezõ. Finom puha, könnyû vele dolgozni.
(Nem a sparnak akarok reklámot, hanem magunknak információt.)
Ezt a golyót is alap ötletnek gondoltam.
Akinek van még mézeskalácsa, puszedlije, az is jó, akinek más keksze, az is.
Lehet dúsítani kakaóval, más fûszerrel, lehet belegyúrni aszalt gyümölcsöt, vagy a közepébe befõttet, stb.
Csokoládé helyett megforgathatjuk kekszmorzsában, kakaóban, karobban, darált magokban
(dió, mogyoró, mandula) akár kókuszreszelékben is.
(dió, mogyoró, mandula) akár kókuszreszelékben is.