Marcip?nos, k?rt?s s?tem?ny

2019-01-09

sponsored links



Hozz?val?k: 40 dkg m?lyh?t?tt leveles t?szta, 10 dkg csokol?d? bevonatos marcip?n, 3 nagyobb k?rte, 5 dkg vaj, 5 dkg barnacukor, 5 dkg liszt, 1 ev?kan?l b?zadara, 1 toj?s, + 1 toj?ss?rg?ja, liszt a ny?jt?shoz.
Elk?sz?t?se: A k?rt?t lereszelj?k, majd pihenni hagyjuk, hogy levet engedjen. K?zben a szobah?m?rs?klet? vajat habosra keverj?k a cukorral, az eg?sz toj?ssal, majd beleforgatjuk a lisztet. A marcip?nt mogyor?nyi nagys?g?ra v?gjuk, a k?rt?t kicsavarjuk. A marcip?nt ?s a k?rt?t is a lisztes massz?hoz adjuk ?s ?sszekavarjuk. A leveles t?szt?t enyh?n lisztezett fel?leten kiss? kiny?jtjuk, majd h?rom egyenl? r?szre osztjuk, ?gy hogy k?ssel k?t halv?ny cs?kot h?zunk. A k?z?ps? r?szre sz?rjuk a b?zadar?t ?s r?halmozzuk a toj?sos, k?rt?s, marcip?nos, majd elegyengetj?k. Az ?resen maradt k?t sz?ls? r?sz?t 2 cmvastag cs?kokra v?gjuk (csak a halv?ny cs?kokig metsz?k be a t?szt?t). Az als? ?s fels? v?g?t behajtjuk, a t?sztacs?kokat pedig k?t oldalr?l egyenk?nt egym?sra hajtjuk, mintha felfonn?nk a t?szt?t. S?t?pap?rral b?lelt tepsire fektetj?k, lekenj?k a toj?ss?rg?j?val ?s el?meleg?tett 180 fokos s?t?ben sz?p pirosra s?tj?k. Amikor kih?l, sz?pen szeletelhet?.


Folytats a blogon ... ahogymiszeretjuk.blogspot.com/2019/01...

sponsored links

Keres?s