Mang?s sacher szelet
sponsored links
Hozz?val?k:
20 dkg ?tcsokol?d? (50 %-os)
25 dkg vaj
15 dkg barnacukor
8 dkg hajdinaliszt
5 toj?s
A tetej?re:
20 dkg mang?
1 ev?kan?l cukor
1 te?skan?l zselatinpor
20 dkg ?tcsokol?d?
7 dkg k?kuszolaj
Elk?sz?t?se:
A s?tem?nyhez az apr?ra t?rdelt csokol?d?t, meg a vajat egy t?lban felolvasztjuk (mikr?ban vagy v?zg?z f?l?tt). Az eg?sz toj?sokat mixerrel j? habosra, s?r?re felverj?k a cukorral. Hozz?adjuk a vajas csokol?d?t, mixerrel elkeverj?k, majd a lisztet is. A massz?t egy k?zepes m?ret? tepsibe sim?tjuk (kb 37x28 cm), ?s 180 fokos s?t?ben 22-25 percig s?tj?k. 20 perc ut?n ellen?rizz?k t?bbsz?r is, hogy ne sz?radjon ki.
K?zben a mang?t botmixerrel p?r?s?tj?k, majd a cukorral, ?s a zselatinnal felmeleg?tj?k. A langyosra h?lt s?tem?ny tetej?re sim?tjuk egyenletesen. 30 percre hideg helyre tessz?k, hogy megdermedjen.
V?g?l a tetej?t bevonjuk a k?kuszolajjal felolvasztott csokol?d?val. Amikor megszil?rdult, kock?ra szeletelj?k.