Mandulás-vörösáfonyás kalácsfelfújt
sponsored links
A munkahelyemen az egyik karácsonyi repi ajándék egy olasz panettone volt. Az ünnepek alatt amúgy is rengeteg édesség fogyott, a kalács valahogy nem került az asztalra. Mivel már kissé megszáradt, ezért csak egy módja volt, hogy újrahasznosíthassuk, így lett belõle felfújt.
Hozzávalók: 1 szikkadt kalács, 500 ml tejszín, 200 ml tej, 2 db tojás, szárított vörös áfonya, 2 vaníliás cukor, mandula, vaj.
Egy jénai tálat vajazzunk ki, a kalácsból tépkedjünk darabokat és tegyük a tál aljára. Szórjuk meg mandulával és áfonyával. A tejet, tejszínt és a cukrot melegítsük meg, adjunk hozzá 2 felvert tojást és az egészet öntsük rá a kalácsra. Várjunk egy keveset, amíg a kalács szépen magába szívja a folyadékot. Tegyünk a tetejére kis vajdarabokat. Ezután elõmelegített sütõben süssük kb. 20 percig.
Lekvárral, tejszínhabbal tálalhatjuk..