Mandulás fánk

2014-01-26

sponsored links

DSC_0888_1.JPGItt a farsangi,báli szezon, ami ugye engem hidegen hagy, de egy jó dolog azért akad benne. A finom fánkcsodák.

Nekem a töltött szalagos a kedvencem, de idén még csak nem is kelt tésztából sütöttem. Ennek a mandulásnak az elkészítése a képviselõfánkéra hasonlít, hisz ezt is fõzni kell.

A hozzávalók:

5 dl tej

6 dkg vaj

15 dkg kristálycukor

10 dkg mandula

25 dkg liszt

4 tojás

pici só.

A tejet a vajjal és 5 dkg cukorral együtt felforraltam.Utána lehúztam a tûzrõl és belekevertem az õrölt mandulát és lisztet. Picit csomós lett, ezért szitán átpasszíroztam.A lángra visszatéve szépen addig kevertem, míg összeállt a tésztám. Kihûtöttem, ami ebben a hidegben gyorsan ment.Kitettem a hóra, az ám, abban a pillanatban megjelentek a macskáim. Úgyhogy õriztem kicsit, majd dideregve bevittem. A 4 tojást egyenként belekevertem ,picit sóztam.

DSC_0884_2.JPG

Kókuszolajban kezdtem el sütni. Elõször kanállal próbálkoztam, de csak nem az elképzelésemnek megfelelõ formát öltött. Aztán eszembe jutott, hogy van nekem egy palacsintatészta adagolóm. Nosza, elõvettem, és abba kanalaztam a masszát. Mindjárt szebb lett a végeredmény. Nem fújódott fel, mint egy igazi kelt tésztás fánk, de elég szép így is. És az íze mennyei.

Meggy-és szederlekvárral eddegéltük.

DSC_0882.JPG

DSC_0889_2.JPG

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... mikormennyi.blog.hu/2014/01/26/mandul...

sponsored links

Keres?s