Mandulakrémes csigák

2010-09-08

sponsored links

Borongós reggeleken alig tudok jobb eledelt elképzelni a frissen sült vajas péksüteménynél. Menõ nálunk a kalács, a briós, a croissant és a fahéjas és a kakaós csiga is... A nemrég megmaradt mandulakrémet most viszont a Szakácsok könyve alapján készített hajtogatott brióstésztába töltöttem, majd bõven megszórtam mazsolával és aszalt barackkal. Az eredmény pedig egyszerûen pazar!

Hozzávalók (fél adag)
25 g friss élesztõ
2 pici tojás
375 g liszt
25 g cukor
egy tk só
20 g tejpor
150 ml víz

A hozzávalókat a robotgép keverõtáljába tettem, és kidagasztottam. Elvileg erre nincs szükség, de nekem kellett egy kis idõ, míg szép homogén lett a tészta.
 A tésztát egy órára hûtõbe tettem, majd hosszúkás téglalappá nyújtottam. A téglalap alsó 2/3-át lekentem 150 g puha vajjal, majd mint egy elegáns levelet a hûtõbe tettem pihenni.
Pihentetés után úja kinyújtottam a tésztát és ismét háromba hajtottam, amit egy óra hûtés után még egyszer megismételtem. (összesen 3 hajtogatás van)
A tésztát végül újra kinyújtottam, megkentem a mandulakrémmel, megszórtam egy kis cukorral (ugyanis nem volt itthon porcukor a sütés utáni mázhoz) és beáztatott aszalt gyümölcsökkel ( összesen 180 g arany mazsola és sárgabarack). Feltekertem.
Óvatosan 12 csigára szeleteltem és sütõpapírral bélelt sütõlapra tettem.
A csigákat vagy megkelesszük és megsütjük, vagy ahogy én tettem, betesszük éjszakára a hûtõbe.

Reggel bekapcsoljuk a sütõt (légkeverés 160 fok, anélkül 180) és betesszük a csigákat. A sütõ bemelegedése alatt a csigák óriásira kelnek és 30 perc alatt kész a pompás reggeli!

Folytats a blogon ... pakosztos.blogspot.com/2010/09/mandul...

sponsored links

Keres?s