Mandul?s-zabpelyhes-v?r?s?fony?s keksz feh?r csokival
sponsored links
Keksz j? sok mandul?val, v?r?s?fony?val, zabpehellyel, intenz?v narancs ?zzel. Nem t?l ?des, nagyon j?l passzol r? a feh?rcsoki. Kekszdobozba t?k?letes!
Eredeti recept Helen Goh, Yotam Ottolenghi- ?des, ?n ?zb?l t?z R?ka oldal?n tal?ltam. R?k?t am?gy el?gg? hi?nyolom az instagramr?l.
Hozz?val?k:
150 g eg?sz mandula
150 g finomliszt
75 g teljes ki?rl?s? liszt
150 g zabpehely
1/4 tk. s?
225 g szoba-h?m?rs?klet? vaj
100 g krist?lycukor
1 nagy narancs reszelt h?ja
100 g aszalt v?r?s?fonya, f?lbev?gva + 30 ml narancsl? az ?ztat?sukhoz (1/2 narancs leve)
200 g feh?r csokol?d? (Callebaut csokipasztill?kat haszn?ltam
Piszt?cia, vir?gpor aszalt gy?m?lcs a tetej?re
A mandul?t 180 fokon 10 perc alatt ?ts?t?m, apr?tom, kb. 3-4 darabba.
A vajat a cukorral habos?tom. A liszteket, zabpelyhet, s?t ?s reszelt narancsh?jat hozz?adom. A v?r?s?fony?ra ?nt?m a narancslevet, picit hagyom ?llni, majd megy a kekszhez. ?sszedolgozom ?s lisztezett fel?leten f?l cm vastagra ny?jtom. 5 cm-es kisz?r?t haszn?lok, eredeti receptben nagyobb. Neh?zk?s v?gni a mandula ?s v?r?s?fonya miatt. S?t?pap?rral b?lelt tepsibe teszem. 190 fokon 12-15 perc alatt megs?t?m. Akkor van k?szen, ha barnul a sz?le. Ha kih?lt olvasztott csokiba m?rtom ?s sz?rok r? piszt?ci?t. Hagyom megdermedni.