MALAKOV

2010-08-17

sponsored links



Ez az egyik leggyakrabban készített gyors desszertem, ha nem sütit kíván a család.
Rengeteg változata van, pl. lehet bogyós gyümölccsel variálni, és láttam már olyan receptjét is, ahol a mandulás vaníliakrém helyett krémsajtot használtak, mint a tiramisunál. De számos torta verziója is létezik. Mi így szeretjük.

A felhasznált vaníliarúd, a mandula kivonat és a bio mandula persze az üzletbõl van ám. :-)



Hozzávalók (egy nagy tálhoz):

kb.60dkg sima babapiskóta
ízlés szerinti mennyiségben rum, likõr vagy kávé a piskóták locsolásához
1csomag mandulapehely megpirítva
2csomag vaníliás pudingpor
1liter tej
1 vaníliarúd kikapart belseje
jó minõségû mandula kivonat
50dkg puha vaj
20dkg porcukor
8dkg mandula megdarálva
3-4dl habtejszín (elhagyható)

Pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi felforralt tejhez öntjük. Jön bele a vanília és a mandula kivonat. Keverve összeforraljuk, majd hûtjük. Közben egy tálba szorosan lerakjuk a piskótákat (vagy az egészet vagy csak 1 sort), és az alkohollal jól meglocsolgatjuk õket.
A vajat a porcukorral jó krémesre kikeverjük, majd fokozatosan jön hozzá a puding és a darált mandula.
A piskótára öntjük a krémet, vagy ha rétegezni akarjuk a piskótával, akkor egy részét.
Kb.1 órát pihentetjük a hûtõben, majd a felvert habbal, és a pirított mandulával megszórva díszítjük.

Magyar Retro...

Bonanza Banzai - Kihalt minden







Folytats a blogon ... gingerscukraszda.blogspot.com/2010/08...

sponsored links

Keres?s