Majomkenyér
sponsored links
Imádok dagasztani meg szeretjük is nagyon a keltésztákat ezért gyakrasn sütünk valamit.
Hozzávalók:
2,5 deci tej,4 dkg élesztõ,5 dkg vaj,2 evõkanál cukor,csipet só,1 tojás,55-60 dkg liszt,2 vaníliás cukor.
Máz:10 dkg vaj,15 dkg cukor,2 kiskanál cimet.
Készül:
A langyos tejben föloldjuk a cukrot és fölfutatjuk benne az élesztõt.Mikor fölhabzott hozzáadjuk a lisztet, sót,olvasztott vajat,tojást,vaníliás cukrot és jól bedagasztjuk.
Mikor megkelt 10x5 cm nagyságúra kinyújtjuk és egyforma négyzetekre fölszeletelyük majd minden négyzetböl golyót formálunk.Fölolvasztjuk a vajat és minden golyót megmártunk benne majd megforgatjuk a cimet és cukor keverékében.Kikent (ha szilikonos akkor nem kell) kuglóf sütõbe rakjuk egymás tetejére majd mikor beleraktuk hagyjuk 15 percet pihenni.180 fokos sütõben megsütjük (tûpróba).Ha pirosodni kezdene még mielõtt átsült volna tegyünk rá alufóliát.Mikor kisült tányéra borítjuk.
Hozzávalók:
2,5 deci tej,4 dkg élesztõ,5 dkg vaj,2 evõkanál cukor,csipet só,1 tojás,55-60 dkg liszt,2 vaníliás cukor.
Máz:10 dkg vaj,15 dkg cukor,2 kiskanál cimet.
Készül:
A langyos tejben föloldjuk a cukrot és fölfutatjuk benne az élesztõt.Mikor fölhabzott hozzáadjuk a lisztet, sót,olvasztott vajat,tojást,vaníliás cukrot és jól bedagasztjuk.
Mikor megkelt 10x5 cm nagyságúra kinyújtjuk és egyforma négyzetekre fölszeletelyük majd minden négyzetböl golyót formálunk.Fölolvasztjuk a vajat és minden golyót megmártunk benne majd megforgatjuk a cimet és cukor keverékében.Kikent (ha szilikonos akkor nem kell) kuglóf sütõbe rakjuk egymás tetejére majd mikor beleraktuk hagyjuk 15 percet pihenni.180 fokos sütõben megsütjük (tûpróba).Ha pirosodni kezdene még mielõtt átsült volna tegyünk rá alufóliát.Mikor kisült tányéra borítjuk.