Magyaros bukta

2014-01-24

sponsored links

 Ma egy 1913-mas bukta receptet szeretnék veletek megosztani ami , 
Tutsek Anna Katóka szakácskönyvembõl való.
Mi nagyon szeretjük annak ellenére hogy a lekvár nem közében van a buktában, hanem az egész tésztán el van kenve, ami sülés közben teljesen átjárja a kelt tésztát és nem folyik ki.
Figyelmetekbe ajánlanám a kelt tésztát is mert nagyon finom más töltelékkel elkészítve is !



 Hozzávalók
60 dkg liszt
20 dkg puha vaj
1 evõkanál cukor
1 kiskanál só
4 db tojássárgája
0,5 liter langyos tej
3 dkg friss élesztõ

Töltéshez : kb 7 decis üveg lekvár

Elkészítése :
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk.
Jól dagasszuk ki, akkor jó a tésztánk ha elválik a kéztõl és szép hólyagos, puha lesz.
Én mindig a kenyérgépbe pakolom bele a hozzávalókat és a dagasztó programját használom.
Amikor kidagasztottuk a tésztát letakarva kelesszük duplájára meleg helyen.
Közben melegítsük be a sütõt nálam gáz 3 fokozat.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen 60 x 35 cm re nyújtjuk és vastagon megkenjük lekvárral.
( Én barack és málnalekvárral kentem meg. )


Kisebb téglalap alakúra vágjuk fel és csak simán feltekerjük.
Egy szilikonos sütõpapírral kibélelt tepsibe rakjuk õket szorosan egymás mellé.


Letakarjuk és kb 20-25 perc alatt újra kelesztjük.
Nem kell tojással lekenni!!
Végül készre sütjük és sütés után porcukorral hintjük be.



Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/01/magyaro...

sponsored links

Keres?s