Magvas pogácsa

2014-01-26

sponsored links

200 g teljeskiõrlésû rozsliszt
200 g finomliszt
100 g margarin
2 kiskanál só
2,5 dl tej
50 g élesztõ
2 tk cukor
2 ek lenmag
2 ek napraforgó mag (de lehet bármi tetszés szerint)

Tetejére
1 tojás
150 g sajt
szezámmag

Az élesztõt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A hozzávalókat egy tálba tesszük, és a felfuttatott élesztõvel összegyúrjuk. Ha nem elég a tej, tegyünk hozzá egy kis langyos vizet. Amint a tészta összeállt, tegyük lefedve meleg helyre, hogy a duplájára megkeljen. Mivel teljeskiõrlésû lisztet használunk, ez valamivel tovább fog tartani. Ha megkelt, kinyújtjuk a t?sztát, majd kiszaggatjuk. Egy lisztezett tepsibe tesszük, és további 15-20 percig kelesztjük meleg helyen. Ezután megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk a pogácsák felét reszelt sajttal és szezámmaggal. 190 fokra elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
image



Folytats a blogon ... idesuss.wordpress.com/2014/01/26/magv...

sponsored links

Keres?s