Magos tönkölyös cipócskák

2014-03-03

sponsored links


Az alapja teljes kiõrlésû tönkölybúzaliszt és finomliszt.

A magok esetenként változnak: hol tökmagos, hol napraforgómagos, hol "apró magos" értsd szezámmag, lenmag, mák, stb.
Élesztõvel készült kenyérkék. Igen kenyérkék, többesszámban, mert ezt az összeállítású tésztát mindig kettéveszem. 
Két darab bruttó (nyersen)  1/2 kg-os lesz belõle. 
Az egyiket vagy elajándékozom (ez volt az indíttatás) vagy vászonba teszem és késõbb fogyasztjuk el.
Most napraforgómaggal és fehér szezámmaggal készítettem.

Magos tönkölyös cipócskák

Hozzávalók

1.
200 g finomliszt
200 g víz
20 g friss élesztõ ...

Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s