Magkeverék

2010-10-06

sponsored links


A magvak nagyon fontosak számunkra, ezért minden lehetõséget meg kell ragadnunk, hogy minél többször kerüljön az asztalra.

Én magkeveréket szoktam készíteni, és ezt egy nagy üvegben állandóan az asztalon tartom, hogy szem elõtt legyen.

Szórhatunk bármire, a szendvics tetejére, a salátánkra, a zöldségköretre, krémlevesekre, de csipegethetünk belõle csak úgy is.


Mi van benne? Szezámmag, tökmag, lenmag, szotyi, fenyõmag.. Lehet tenni még mást is hozzá, de szerintem ezek a legfontosabbak, és a legfinomabbak. Az ízek együtt nagyon finomak, harmonikusak!
Az elkészítése nagyon egyszerû, a magokat nagy lángon megsütöm, hagyom kihûlni, és mehet az üvegekbe. A lenmag nagyon ugrálós, erre fel kell készülni:-)
Természetesen minden mag sótlan, és nyers, amit felhasználunk.

Miért fontosak a magok? Rengeteg vitamint, értékes olajat, és ásványi anyagokat tartalmaznak.
Nagyon sok szuper cikket találtam az interneten, ezért nem szeretném ezeket ismételni. A legjobbakat kiemelve, javaslom olvasásra az alábbiakat!

Lenmag: 
koleszterinre, izületekre, immunerõsítésre, agymûködésre, stb.
A lenmag gyógyhatásai >>>
Lenmag - wikipédia >>>
Lenmag - egyél sokat belõle! >>>

Tökmag:
vesére, prosztatára, májra, bélbetegségekre
Tökmag - a férfiasság erõforrása >>>
Sütõtök, tökmag >>>

Napraforgómag, szotyi:
ideggyengeségre, prosztatára, koleszterinre, vizelési gondokra
Napraforgómag - wikipédia >>>
Napraforgó:  lánynevén szotyola >>>

Szezámmag:
Koleszterinre, rákra, vashiányra, kalciumpótlásra
Úgy tanultam, hogy a szezámmag a vegetáriánusok vas-, és kalciumpótlója. A szezámmag a magok királya, már az ókorban is használták. Nekem a kedvenc magom :-)
Milyen betegségekre jó a szezámmag? >>>


Fenyõmag (pinea): 
izmokra, szívizomra, bélproblémákra, koleszterinre
Étkezési fenyõmagok >>>
A fenyõtoboz kincse: a fenyõmag >>>


Egy valamire azért felhívnám a figyelmet! A magkeveréknek , a magokban található olajaknak köszönhetõen rendkívül magas a kalóriaértéke, úgyhogy meg kell találni az arany középutat: annyit enni belõle, és csak annyit,  amennyi szükséges:-)

Folytats a blogon ... diaboszikonyhaja.blogspot.com/2010/10...

sponsored links

Keres?s