magazin:

2010-10-29

sponsored links

És IGEN!!!
végre megjött a munkaügyi hivatalól az a bizonyos papír! És az állt benne, hogy kezdhetek dolgozni. Tehát "magazin:", egy Michelin csillag, étterem, vinotéka, bár és shop. Annak aki még nem csekkolta volna le, itt van a honlap: magazin:
Maga a hely nagyon hangulatos, egy kis utcaban egy modern belsõ-udvaros épület, körbe a shop a bár, ülõhelyek több szinten, háttérben maga a sziklafal. a konyhán öten vagyunk állandó szakácsok (chéfestül), ehhez jön még három tanuló plusz a mosi. A konyha elrendezése egyszerû: középen nagy munkasziget indukciós lapokkal és egy rosttal, húsos mögött a falnál a cuki, köretes/GM mögött a mosi. Minden ember csinál egy posztot, chef és sous chef a húsoson, Kerstin a desszerten, Izi a köreten és enyém lett a GM. Úgyhogy elvileg commis-ként kerültem ide, de chef de partie-ként dolgozom. A feladatom az amuse és az elõételek egy része. Ha lement a pörgés az elõételeknél, akkor beállok tálalni illetve segítek ahol tudok.
A kollegák nagyon kedvesek és jó a hangulat. Az egyik kollegina mondta a másiknak a második munkanapomon: "Olyan, mintha a Peter mindig is itt dolgozott volna". Kis apróság, de nekem nagyon jól esett. Oldott a hangulat és nincs annyi stressz. Igaz, most nincs is olyan nagy forgalom. Kis pihenõnek jól fog jönni a hangáros kiképzés után. De utána majd jöhet megint vmi meredek pálya:-DDD
Szakmailag is nagyon jó, kiváló alapanyagok, jó technikák, kifinomult ízek, szép tálalás. Biztos alapok, kreatív behatásokkal. Alapvetõen sok szabad kezet kapok. A chef elmondja, mit szeretne, egyszer megcsinálom úgy ahogy gondolom, ha ízlik neki akkor jó, ha vmit kell akkor korrigálunk. De apróságokba már nem szól bele, hogy hogyan blansírozzam a zöldségeket, vagy hogy a tárkony krémet mascarpone-val vagy creme fraiche-sel csináljam. Legyen finom és szép és akkor jó. És most jön az új étlap, az ötletkosárba bedobhatok én is pár dolgot és majd meglátjuk mi az ami felkerül az új menünre
Amikor pörgés van szervíz alatt, az egyedül a necces, hogy amint bejön a rendelés, tolnom kell ki az amuse-t, egybõl elõkészíteni az elõételt, mert azt kapják utána és amikor több asztal jön egyszerre, akkor idõm és helyem sem mindig van mindent megcsinálni. De persze kész lesz, csak még nem érzem annyira biztosan magamat a posztban, hogy ilyenkor is lazán de mély koncentrációval és full sebességgel legyenek kész a kaják. De még pár nap és mégjobban beljövök. Evégre most telt el az elsõ hetem, most már igazán át kell éreznem a poszt minden apró rezzenését.
Fényképek nincsenek, majd lehet h megpróbálok csinálni párat. A lényeg hogy jól érzem magam és itt is sokat tudok tanulni! :-D

Folytats a blogon ... stagiare.blogspot.com/2010/10/magazin...

sponsored links

Keres?s