Madártej szelet

2014-01-26

sponsored links

Én csak sütök és sütök, de ritkán posztolok :( Most Gesztike gyengéd “nyomására” teszem fel ezt a sütit. Elöször azt gondoltam, – mondtam is Gesztinek – hogy már biztos fenn van a blogon olyan régóta sütöm és meg voltam róla gyözödve, hogy feltettem már, pedig nem! Arra sem emlékszem, hogy honnan van a recept, kaptam-e valakitöl, vagy találtam, vagy családi recept!? Biztos sokan ismeritek, mert tényleg nagyon régi. Azért talán lesz valaki, aki örömmel veszi és az újdonság erejével hat rá.

Kép

 

Hozzávalók:

a “tésztához”:

8 tojás fehérje

8 e.k. cukor

8 e.k. liszt

1 t.k. sütöpor

csipetnyi só

 

a krémhez:

8 tojás sárgája

4 e.k. cukor

5 e.k. liszt

3 cs. vaniliás cukor

4 dl tej

18 dkg vaj v. margarin

10 dkg porcukor

 

4 dl tejszín

2 cs. habfixáló

reszelt csoki a tetejére

 

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. Közben fokozatosan adtam hozzá a cukrot. A lisztben elkevertem a sütöport és részletekben beleszitáltam a habba, óvatosan beleforgatva.

150°-ra elömelegíett sütöbe toltam, sütöpapírral bélelt. közepes méretü tepsiben. Pár perc után visszevettem a höt és inkább szárítottam, mint sütöttem a habot. Amikor teljesen rózsaszín lett a teteje kivettem a sütöböl és hülni hagytam.

A tojás sárgákat a cukorral, vaniliás cukorral és liszttel csomómentesen elkevertem, hozzáadtam a tejet és lassú tüzön, folyamatosan kevergetve  sürüre föztem és ezt is hülni hagytam. A margarint habosra kevertem a porcukorral, majd a teljesen kihült krrémhez kevertem.

Rásimítottam a tésztára a krémet, amire a felvert tejszín következett. A tetejére csokit reszeltem.



Folytats a blogon ... ancsika1.wordpress.com/2014/01/26/mad...

sponsored links

Keres?s