Madártej

2010-10-25

sponsored links

Nemrég sikerült beszerezni házi tejet megbízható forrásból. Sok finomságot készítettem belõle azóta, de magában még nem mertem megkóstolni. Egy kicsit idegenkedem tõle sajnos, de rajta vagyok az ügyön. Bemelegítésként madártejjel próbálkoztam, amely érezhetõen finomabb így, mint bolti tejbõl.

Hozzávalók
  • 1 l tej
  • 3 tojás
  • 3 ek + 1 ek cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 csipet só

Elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztom. A tojássárgáját habosra keverem a 3 evõkanál cukorral és a vaníliarúd kikapargatott belsejével.
  2. A tojásfehérjét 1 evõkanál cukorral kemény habbá verem.
  3. A tejet felforralom, és a habból egy evõkanál segítségével "felhõket" szaggatok, és közepes lángon 1-1 percig fõzöm mindkét oldalukat. A habot óvatosan egy edénybe szedem.
  4. A sárgájához keverek a meleg tejbõl elõször pár evõkanálnyit, majd úgy 1 dl-nyit. A tejes sárgáját végül a tejhez öntöm (közben a kikapart vaníliarudat is hozzádobom), és folyamatos kavargatás mellett besûrítem lassú tûzön. Pár percig tart az egész, vigyázni kell, nehogy kicsapódjon a tojás.
  5. A habokat meg lehet locsolni egy kis karamellszósszal tálaláskor, úgy még finomabb.

Folytats a blogon ... puffancs.blogspot.com/2010/10/madarte...

sponsored links

Keres?s