Mad?rtej szelet
sponsored links
Anyuk?m sz?linapj?ra s?t?tt mad?rtej tort?nak akkora sikere volt az alig 3 ?ves unoka?cs?mn?l, hogy az ? kedv??rt el?ker?tettem egy receptet a torta s?tem?ny v?ltozat?r?l ?s gyorsan meg is s?t?ttem, ez lesz a vasarnapi desszert n?lunk. Viszonylag gyorsan ?s egyszer?en elk?sz?thet?.A sz?l?t megk?stoltam, ?gy ?rzem ez is isteni lett....?
Hozz?val?k:
A t?szt?hoz:
8 toj?sfeh?rje
6 ek cukor
8 ek liszt
1/2 cs. s?t?por
A kr?mhez:
8 toj?ss?rg?ja
2 cs.vanili?s pudingpor
1 ek liszt
8 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
A tetej?re:
4 dl habtejsz?n
3 ek porcukor
1 cs. zselatinfix
Csokireszel?k a d?sz?t?shez
Elk?sz?t?se:
El?sz?r a f?tt kr?met k?sz?tj?k el. A toj?sok s?rg?j?t, a pudingporral ?s a liszttel k?zi habver?vel ?sszekeverj?k, apr?nk?nt adagoljuk hozz? a tejet, csom?mentesre keverj?k. Kis l?ngon folyamatos keverget?s mellett s?r?re f?zz?k. Am?g h?l, elk?sz?tj?k a t?szt?t.
A toj?sfeh?rj?t a cukorral kem?ny habb? verj?k, majd ?vatosan beleforgatjuk a s?t?porral elkevert lisztet. S?t?pap?rral b?lelt 20x30 cm-s tepsibe egyenletesen elegyengetj?k a massz?t ?s 180 fokra el?meleg?tett s?t?ben 15 perc alatt megs?tj?k.
A kr?mhez a margarint a porcukorral robotg?ppel habosra keverj?k, k?zben apr?nk?nt hozz?adagoljuk a kih?lt pudingos massz?t.
A kih?lt pisk?t?r?l leh?zzuk a s?t?pap?rt, ezut?n a t?szta tetej?re egyenletesen r?kenj?k a kr?met. J?het a tejsz?nhab...a tejsz?nt alacsony fordulaton elkezdj?k verni, amikor f?lkem?ny, hozz?adjuk a porcukrot. Amikor felver?d?tt, hozz?keverj?k a cselatinfixet, ?s r?kenj?k a s?ti tetej?re. Csokireszel?kkel d?sz?tj?k.