Mad?rtej, egy igazi r?gi kedvenc
sponsored links
Anyai ?gon a csal?dban az volt n?lunk a hagyom?ny, hogy valah?nyszor Anyuk?m vagy Keresztanyuk?m gyermeket sz?lt, Nagyik?m egy hatalmas adag mad?rtejet k?sz?tett nekik. Nekem a mad?rtej mindig ezt az aranyos t?rt?netet juttatja eszembe, de valahogy gyerekk?nt sose tudtam megszeretni ezt a nagyon h?g van?li?s kr?met az ?ri?si habgalusk?kkal, ?gy feln?ttk?nt nem is igaz?n jutott eszembe k?sz?teni ilyet a csal?dnak.
F?rjem m?r j? ideje k?rte, hogy csin?ljak egy finom mad?rtejet, de a fent eml?tettek miatt nem annyira volt kedvem hozz?, de v?g?l "beadtam a derekam" ?s elk?sz?tettem, csak kicsit m?sk?pp: s?r?bbre, van?li?sabbra, kisebb habgalusk?kkal ?s szeletelt mandul?val. ?gy nekem is sokkal jobban ?zlett, ?gyhogy szerencs?j?kre lehet, hogy m?gis gyakrabban fogom k?sz?teni. Pr?b?lj?tok ki ti is.
Hozz?val?k:
4 toj?sfeh?rje
1 tk. porcukor
csipetnyi s?
1 l tej
1 van?liar?d kikapart magjai
6 toj?ss?rg?ja
2 csomag van?li?s cukor
8 dkg cukor
szeletelt mandula a t?lal?shoz
A toj?sfeh?rj?ket egy csipetnyi s?val elkezdem habb? verni, majd amikor m?r kiss? ?ssze?llt, hozz?adom a porcukrot is ?s kem?ny habb? verem. A tejet felmeleg?tem a van?lia kikapart magjaival, majd amikor m?r forr, egy te?skan?llal beleszaggatom a habgalusk?kat, melyeket oldalank?nt 2 percig f?z?k benne, majd sz?r?kan?llal kiemelem ?ket egy t?ny?rra.
A toj?ss?rg?kat kikeverem a van?li?s cukorral, a cukorral ?s egy kev?s langyos tejjel, majd ?vatosan belekeverem a marad?k tejbe ?s g?z f?l?tt ?lland? kever?s mellett bes?r?tem a kr?met. A mad?rtejet j?l leh?t?m, majd a habgalusk?kkal ?s szeletelt mandul?val k?n?lom.