Mad?rtej di?grill?zzsal

2018-11-27

sponsored links



Hozz?val?k (kb. 4 szem?lyre): 1,5 l tej, 3 eg?sz toj?s, 2 toj?sfeh?rje, 2 ev?kan?l vanili?s pudingpor, 3-4 ev?kan?l cukor, 1 tasak vanili?s cukor, - a grill?zshoz: 2 ev?kan?l cukor, mar?knyi di?.
Elk?sz?t?se: A tejet forrni tessz?k. Ez id? alatt a toj?sokat sz?tv?lasztjuk. A toj?ss?rg?j?t kikavarjuk a k?tf?le cukorral, meg a pudingporral. Amikor a tej forrni kezd n?h?ny kan?l forr? tejet kanalazunk a toj?sos, cukros, pudingos kever?khez, majd ?vatosan csurgatva a forr? tejhez adjuk ?s gyakori keverget?s mellett felf?zz?k. A toj?sfeh?rj?t kem?ny habb? verj?k ?s mikrohull?m? s?t?be tessz?k n?h?ny percre, hogy a hab megf?j?n, megkem?nyedjen. Ekkor belekanalazzuk a forr? tejbe ?s megforgatjuk benne a ?galusk?kat?. A grill?zshoz a cukrot egy vil?gos belsej? t?lba tessz?k ?s meleg?teni kezdj?k. Nem kavargatjuk, cask id?nk?nt megr?zogatjuk. Addig forr?s?tjuk, am?g a cukor megolvad ?s vil?gosbarna nem lesz. Vigy?zzunk, hogy ne ?gess?k meg. Ekkor beleforgatjuk a di?t ?s s?t?pap?rral bor?tjuk. Hagyjuk teljesen kih?lni, majd v?g?deszk?ra bor?tjuk ?s ny?jt?f?val morzs?sra t?rj?k. A kih?lt mad?rtejet t?lk?kba, vagy poharakba tessz?k, megsz?rjuk a grill?zzsal ?s t?lalhatjuk.


Folytats a blogon ... ahogymiszeretjuk.blogspot.com/2018/11...

sponsored links

Keres?s