M?zes-must?ros csirkemell
sponsored links
Hozz?val?k:
4 db csirkemell
s?
4 - 5 ev?kan?l magos must?r
4 gerezd fokhagyma
80 ml m?z
?zl?s szerint csilipaprika (apr?ra vagdalva)
10 dkg szelelt baconszalonna
250 mltejsz?n
1 te?skan?l burgonyakem?ny?t?
petrezselyemz?ld
A must?rt, m?zet, z?zott fokhagym?t ?s a csilipaprik?t egy t?lban ?sszekevertem.
A megmosott, pap?rt?rl?vel leitatott csirkemelleket kett?v?gtam. Enyh?n bes?ztam ?s beleraktam a m?zes-must?ros kever?kbe. J?l ?sszeforgattam. Letakartam folpack f?li?val ?s h?t?ben hagytam ?llni 2-3 ?r?t.
A bacont kock?kra v?gtam. Egy teflonserpeny?ben sz?p pirosra pir?tottam, majd egy t?ny?rra kiszedtem. A visszamaradt zsirad?kon megpir?tottam a csirkemelleket mindk?t oldalukr?l (2-3 perc oldalank?nt). Ezeket egy m?sik t?ny?rra kiszedtem. Miut?n a h?sszeleteket kiszedtem, a serpeny?be ?nt?ttem a p?col?sb?? visszamaradt m?zes-must?ros levet, kicsit karamelliz?ltam , nem sok?ig, majd fel?nt?ttem a tejsz?nnel. Beleraktam a h?sszeleteket, lefedve puh?ra p?roltam (kb. 20-25 perc).
Ekkor kiszedtem ?jra a h?sokat, ?s bes?r?s?tettem a szaftot 1 te?skan?l burgonyakem?ny?t?vel, amit egy kev?s hideg v?zben kevertem el. Megk?stoltam, ha kellett,ut?na?zes?tettem m?g s?val. Visszapakoltam a h?sokat, (meg is forgattam a szaftban), megsz?rtam v?gott petrezselyemz?lddel, a pir?tott baconszalonn?val. P?rolt rizzsel t?laltam.