M?ln?s-szedres-?fony?s kos?rk?k
sponsored links
Egy egyszer? ?s mutat?s s?ti receptet hoztam most, amit legut?bb j?niusban, a horv?torsz?gi nyaral?sunkon k?sz?tettem el (a sz?p k?k asztal miatt err?l az adagr?l is k?sz?lt fot?, l?sd lent).
Egy kicsit meglepett, hogy a friss m?lna, szeder, ?fonya kombin?ci? beszerz?se ? j? ?ron ? m?g Horv?torsz?gban sem siker?lt, de tal?n most, augusztusban a nagyobb erre az es?ly.
A t?szta gyorsan elk?sz?lt, a r?teslapokat csak vajjal ?sszeragasztottam, muffin form?ba igaz?tottam, ?s p?r perc alatt ropog?sra s?t?ttem. A kih?lt kos?rk?kat a mascarpone kr?mmel megt?lt?ttem, friss gy?m?lcs?kkel megsz?rtam, ?s m?r el is k?sz?lt az isteni desszert.
A mascarpone kr?m viszonylag nat?r ?ze miatt nagyon j?l ?rz?dik a friss gy?m?lcs?k ?ze - a ropog?s t?szta pedig izgalmas text?r?t k?lcs?n?z az eg?sznek.
A mascarpone kr?m viszonylag nat?r ?ze miatt nagyon j?l ?rz?dik a friss gy?m?lcs?k ?ze - a ropog?s t?szta pedig izgalmas text?r?t k?lcs?n?z az eg?sznek.
Hozz?val?k:
(kb. 18 db-hoz)
1 csomag r?test?szta (16 lap)
5 dkg vaj
20 dkg mascarpone
1 dl habtejsz?n
1 citrom reszelt h?ja
3-4 dkg porcukor
van?liaaroma
szeder
m?lna
?fonya
mentalev?l
Elk?sz?t?s:
(kb. 18 db-hoz)
1 csomag r?test?szta (16 lap)
5 dkg vaj
20 dkg mascarpone
1 dl habtejsz?n
1 citrom reszelt h?ja
3-4 dkg porcukor
van?liaaroma
szeder
m?lna
?fonya
mentalev?l
Elk?sz?t?s:
A megolvasztott vajjal kikenj?k a muffintepsi m?lyed?seit. A r?test?szt?t lisztezett deszk?ra rakjuk, ?s ha ?pp nem haszn?ljuk, konyharuh?val letakarjuk, hogy ne sz?radjon ki. Egy lapot megvajazunk, r?helyez?nk m?g egy lapot, ezt is megvajazzuk, ?s addig folytatjuk, am?g 4 lap nem lesz egym?son. Az utols? lapot is vajazzuk. Az ?sszeragasztott lapokat 9 egyforma t?glalapra v?gjuk, ?s kettes?vel egym?sra rakjuk ?gy, hogy a sarkok ne fedj?k egym?st, ?s nyolcsz?get alkossanak. Ugyan?gy j?runk el a t?bbi t?szt?val is. Az ?gy el?k?sz?tett t?sztalapokat a muffintepsi m?lyed?seibe tessz?k, ?s 180 fokra el?meleg?tett s?t?ben megs?tj?k.
A mascarpon?t elkeverj?k a porcukorral, a citromh?jjal ?s a van?li?val, majd a felvert habtejsz?nt ?vatosan hozz?dolgozzuk. A kr?met habzs?kba kanalazzuk, ?s a kih?lt t?sztakos?rk?kba t?ltj?k. A m?ln?t, az ?fony?t ?s a szedret a s?tem?nyekre halmozzuk, a tetej?ket mentalev?llel d?sz?tj?k. T?lal?s el?tt p?r ?r?t h?t?ben pihentetj?k.