M?ln?s sajttorta
sponsored links
Isteni finom :)
Hozz?val?k (egy kicsi kapcsos tortaform?hoz): 10 dkg zabkeksz,5 dkg vaj,15 dkg mascarpone,2 dl tejsz?n,3 ev?kan?l cukor,1 dl nat?r joghurt,7 g ?tkez?si zselatin, 2 ev?kan?l + 1 dl m?lnadzsem,10 dkg ?fonya,15 dkg m?lna,1 ev?kan?l feh?r ?s piros disz?t? csokicsepp.
Elk?sz?t?se:A kekszet egy sodr?fa seg?ts?g?vel elmorzsoljuk vagy ledar?ljuk, hozz?adjuk a darabokra v?gott vajat, alaposan ?sszedolgozzuk, m?g egynem? massz?t kapunk, belesim?tjuk egy kerek kapcsos tortaform?ba, megkenj?k a 2 ev?kan?l m?lnadzsemmel, a h?t?be tessz?k. A mascarponet sim?ra kavarjuk a nat?r joghurttal. Az ?tkez?si zselatint feloldjuk 1 dl langyos tejsz?nben, 7 - 8 percig ?llni hagyjuk, majd felmeleg?tj?k, de nem forraljuk, langyosra h?tj?k. A megmaradt tejsz?nt felverj?k a cukorral, hozz?kavarjuk a mascarpones, joghurtos massz?t, a felolvasztott ?tkez?si zselatint, k?t r?szre osztjuk fel?be belekavarjuk a m?lnadzsemet. A m?lnadzsemes massz?t r?sim?tjuk a kekszes alapra, r?sz?rjuk az ?fony?t, majd r?sim?tjuk a massza m?sik fel?t, a h?t?be tessz?k dermedni. Amikor a torta megdermedt a tetej?t kidisz?tj?k a m?ln?val ?s a csokicseppekkel.