M?ln?s-csokol?d?s poh?rkr?m
sponsored links
Egy hosszabb sz?net ut?n, de visszat?r?ben vagyok, tal?n most t?nyleg...
Igaz?b?l csak egy kisebb kihagy?st terveztem, a h?z v?s?rl?s/k?lt?z?s miatt, ami akkoriban az ?sszes szabadid?met felem?sztette. Azt?n a minap igencsak meglep?dtem, amikor megl?ttam, hogy m?r h?rom ?ve nem posztoltam... hihetetlen, hogy elrep?lt ez a p?r ?v. Id?nk?nt a bar?taim megjegyezt?k, hogy milyen r?gen ?rtam m?r a blogra, k?rdezt?k, mikor lesz ?j recept... azt?n most felbukkant egy rak?s ?j k?vet? is a semmib?l. El?sz?r nem ?rtettem, mi?rt, ?s mi?rt most, azt?n r?j?ttem, hogy a v?rus miatti karant?n lehet az oka, hogy az otthoni f?z?s ennyire n?pszer? lett.
?s ha m?r ?gy alakult, tal?n itt az ideje, hogy v?gre lejegyezzem az elm?lt ?vek sor?n kipr?b?lt, ?j receptek k?z?l a legjobbakat. P?ld?ul a kemenc?ben s?lt, kov?szos kenyeret, pizz?t, kal?csot, cs?lk?t, vagy a grill, bbq smokerben f?st?lt oldalast, t?pett h?st, pisztr?ngot...
Most viszont j?jj?n egy egyszer? desszert ? mert m?g mindig ez a kedvenc kateg?ri?m ? ?s ha m?r itt a m?lna szezon, legyen ez egy m?ln?s poh?rkr?m, amit csak ?sszekeverek, ?s k?sz :).
Hozz?val?k:
(3 poh?rhoz)
- A m?ln?s mousse-hoz:
35 dkg m?lna
7 dkg cukor
1 dkg zselatinpor
1 ev?kan?l r?zsav?z
3 dl habtejsz?n
- A csokol?d?s mousse-hoz:
1 dl tej
2 toj?ss?rg?ja
4 g zselatinpor
10 dkg ?tcsokol?d?
10 dkg tejcsokol?d?
2 dl habtejsz?n
- A d?sz?t?shez:
n?h?ny szem m?lna
menta- vagy citromf?lev?l
Elk?sz?t?s:
Muffintepsi 3 m?lyed?s?be aluf?li?t gy?r?nk, ?s ferd?n d?ntve belenyomjuk a poharakat.
A m?ln?t a cukorral kisebb l?basban 10 percig forraljuk, majd sz?r?n ?tpassz?rozzuk. A zselatint kev?s v?zben feloldjuk, a m?lnap?r?t ?s a r?zsavizet hozz?adjuk, ?lland? keverget?s mellett forr?sig meleg?tj?k, majd a t?zr?l lev?ve kih?tj?k.
A habb? vert tejsz?nt hozz?keverj?k.
A poharakat f?lig t?ltj?k a tejsz?nes m?lnakr?mmel, ?s a muffinform?val egy?tt a h?t?be rakjuk, hagyjuk megdermedni.
A csokol?d?mousse-hoz a toj?ss?rg?j?t elkeverj?k a tejjel, ?s alacsony fokozaton, folyamatos keverget?s mellett bes?r?tj?k. K?zben a h?m?rs?kletet magh?m?r?vel ellen?rizz?k ? a h?fokot 75-80 fok alatt tartjuk. Amikor a toj?sos kr?m m?r bevonja a fakanalat, a t?zr?l leh?zzuk, ?s hozz??ntj?k a kev?s v?zzel elkevert zselatint.
?lland? keverget?s mellett forr?sig meleg?tj?k, majd a t?zr?l lev?ve feloldjuk benne az apr?ra v?gott csokol?d?t, ?s egynem?v? dolgozzuk.
A kih?lt csokol?d?kr?mhez keverj?k a felvert tejsz?nt, ?s a megszil?rdult m?lnakr?m mell?, a talpukra ?ll?tott poharakba ?ntj?k, majd h?t?be rakjuk megszil?rdulni. M?ln?val ?s ment?val d?sz?tve t?laljuk.