M?kosguba m?sk?nt di?t?san
sponsored links
M?k im?datom folyton hajt, hogy m?kos finoms?gokat
keressek ?s azt lehet?leg di?t?s v?ltozatban is
prezent?ljam!
A m?k eleve el?g magas kal?ria?rt?kkel b?r,
?gy az effajta nassolnivak?kat, akkor ?rdemes enni,
ha ?get?nk is n?mi kal?ri?t aznap de egy b?n?z?s
napon is ide?lis, mert b?rmilyen cukros t?rs?nal
j?val kim?letesebb ?s lass? felsz?v?d?s?!
Miel?tt meglep?dve konstat?ln?tok a felfedez?st, hogy a
kiflit ?s tejet kihagytam,
nem, v?let?en?l sincs benne kifli ?s tejet sem k?r,
k?sz?ni sz?pen! :D
Hozz?val?k:
15 dkg sz?nhidr?tcs?kkentett liszt, pl. DW 50 %
vagy barna rizsliszt
2 dl lakt?zmentes tejf?l
25 dkg lakt?zmentes ?s v. zs?rzseg?ny t?r?
20 dkg lakt?zmentes vaj
2 eg?sz toj?s
1 kezeletlen citrom leve ?s h?ja
(Dr. Oetker citromh?j ?s citroml? is j?)
1 csipet s?
4-5 dkg DW 1:4 ?des?t?
DW van?li?s cukor
1 csapott tk. sz?dabikarb?na vagy f?l csomag s?t?por
4 dkg dar?lt m?k
tov?bb? a tetej?re dw porcukor
Elk?zs?t?s:
Az ?des?t?vel ?s a toj?sokkal kikeverj?k a puha vajat.
Ezut?n a t?r?, a citrom h?j ?s l? ker?l bele.
V?g?l hozz?adjuk a lisztet, m?kot ?s a tejf?lt.
Szilikon kugl?f form?ba t?ltj?k ?s t?pr??b?ig s?tj?k.
Mivel el?g l?gy ?llag?, ?gy nem felt?tlen?l lesz tiszta a t?!
5o-60 perc alatt elk?sz?l 160-180 fokon, als?-fels? s?t?ssel.
(Az id? ?s h?fok s?t?f?gg?, ki, hogy tapasztalta)
Mikor k?sz, t?nyerra bor?tjuk, kih?l?st k?vet?en,
porcukorral meghintj?k.
Na ez az, amit ?n nem tudtam kiv?rni, pedig
akkor szebben mutat a porcuki! :D
Eredeti:Sz?ps?gt?r blog <3