M?kos zserb?
sponsored links
A kedvenc?nk most m?kos verzi?ban is elk?sz?lt. Nem ?n tal?ltam ki az ?tletet, sok helyen l?ttam, ?s m?r r?g?ta tervezem, hogy elk?sz?tem. A szok?sos zserb? receptemet vettem alapul, ?s tulajdonk?ppen csak a di?t m?kra, a baracklekv?rt meggylekv?rra, a csokit pedig feh?r csokira cser?ltem.
A fah?jas meggylekv?r saj?t meggyb?l k?sz?lt m?g a ny?ron, azzal az elgondol?ssal, hogy majd j? lesz s?tikbe. H?t ebbe pont t?k?letes!
Nagyon finom s?tem?ny, f?leg aki szereti a m?kot.
Hozz?val?k:
- A t?szt?hoz:
- 50 dkg liszt
- 1 toj?s
- 2 toj?ss?rg?ja
- 25 dkg vaj
- 2 dl tej
- 3 ev?kan?l cukor
- 2 dkg ?leszt? (vagy 1 tasak sz?r?tott, 7g)
- nagy csipet s?
- A t?ltel?khez:
- 25 dkg ?r?lt m?k
- 12 dkg cukor
- 1 citrom reszelt h?ja
- 1 kis ?veg fah?jas meggylekv?r lekv?r
- A tetej?re:
- 18 dkg feh?r csokol?d?
- 5 dkg ?tcsokol?d?
Elk?sz?t?se:
- Az ?leszt?t a tejjel ?s 1 te?skan?l cukorral ?sszekavarjuk, majd konyharuh?val letakarva felfuttatjuk (gyorskov?sz).
- A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a t?bbi hozz?val?val, ?s a gyorskov?sszal egy?tt ?sszegy?rjuk.
- A m?kot ?sszekavarjuk a cukorral, illetve a citromh?jjal.
- A t?szt?t n?gy egyenl? r?szre osztjuk, majd egyenk?nt v?konyra, t?glalap alak?ra kiny?jtjuk. Az els? lapot s?t?pap?rral b?lelt k?zepes m?ret? tepsibe sim?tjuk, ?s dzsemmel v?konyan megkenj?k. Megsz?rjuk a cukros m?k harmad?val, majd bebor?tjuk a k?vetkez? t?sztalappal. Ezt is megkenj?k dzsemmel, ?s megsz?rjuk cukros m?kkal.
- Az utols? r?teget ugyan?gy, majd az eg?szet megsz?rk?ljuk, eg?szen a t?szta alj?ig, ?s 180 fokos s?t?ben kb 35 perc alatt megs?tj?k.
- A feh?r csokol?d?t mikr?ban, vagy v?zg?z f?l?tt felolvasztjuk, ?s a kih?lt s?tem?ny tetej?re kenj?k egyenletesen. Ezut?n az olvasztott ?tcsokol?d?val megmint?zzuk.
- N?h?ny ?ra ?ll?s j?t tez neki, miel?tt szeleteln?nk.