M?kos zebratorta
sponsored links
Hozz?val?k:
- 500 g t?r?
- 400g g?r?g joghurt
- 135 g cukor
- 4 toj?s
- 150 ml ?tolaj
- 150 g eg?sz szemes (nem dar?lt) m?k
- citrom reszelt h?ja
- A t?r?t a joghurttal ?sszekeverj?k, botmixerrel egynem?s?tj?k.
- Hozz?adjuk a toj?sokat, cukrot, olajat, citromh?jat ?s habver?vel alaposan ?sszedolgozzuk.
- K?t r?szre osztjuk a massz?t (lehet?leg ki?nt?s ed?nybe), az egyikbe belekeverj?k a m?kot.
- 26 cm-es tortaform?t s?t?pap?rral kib?lel?nk vagy m?sfajta form?t kivajazunk, a l?nyeg, hogy j?l z?rjon, mert a massza el?g foly?kony ?s ne ragadjon majd bele s?t?s k?zben.
- El?sz?r az egyik massz?b?l ?nts?nk egy kisebb adagot a form?ba, majd a ter?l? massza k?zep?be ?nts?nk ugyanannyit a m?sikb?l. A k?zep?be megint j?het az els?b?l, azt?n a m?sikb?l, eg?szen addig, am?g el nem fogy. Nem kell r?zni, keverni, ter?l?s k?zben kialakulnak a cs?kok, ami majd olyan j?l fog mutatni a s?tiben.
- 160 fokon 50 percig s?tj?k.
Megjegyz?sek, tapasztalatok:
- A recept forr?sa: https://maimoni.cafeblog.hu/2013/11/18/desszert-alacsony-glikemias-indexszel-makos-zebratorta/
- Hagyjuk kih?lni, csak ut?na szeletelhet? j?l.
- T?nyleg 26 cm-es tortaforma kell ehhez a mennyis?ghez, ?n most piteform?ba raktam, hogy ne kelljen s?t?pap?rozni, de ?gy m?g lett muffin is a kimaradt massz?b?l :)
- Legk?zelebb kipr?b?lom dar?lt m?kkal, valamint a "zebra-technik?n" az?rt m?g csiszolni kell.