M?kos pite rumos aszalt szilv?val

2020-04-01

sponsored links

Szerintem ?rtam m?r ?n, hogy mi j? szomsz?dok vagyunk :)  Vel?k is, m?sokkal is.

A 60. sz?let?snap nekem is sokkol? volt, 3 napig letargikus kedvem volt, az?ta elm?ltak ?vek is, ki lehet b?rni.

 Az ?nnepeltet is kiss? rosszul ?rintette, na, kimondani, hogy 60 - az?rt el?g r?m?szt?. Sok. De ez van,  mi legal?bb meg?rt?k.

Sz?val szereti a Gyula a m?kos s?tiket, szoktam sz?let?snapjaira s?tni, aj?nd?knak.
Most a k?rs?g miatt ?gy volt, hogy nem is ?nnepel, azt?n sz?k k?rben, nagy asztal mellett csakcsak  megk?sz?nt?tt?k.


A Desszert c.  lapb?l a recept, megvehetitek csudaj? receptekkel v an teli. 

Hozz?val?k: 20 dkg vaj, 40 dkg liszt, 6 dkg cukor, 2 toj?s s?rg?ja.

15 dkg aszalt szilva, 1 dl rum,  20 dkg dar?lt m?k , 15 dkg cukor,  5 dkg b?zadara,  2 dl almal?, 3 ek barack lekv?r,  2 toj?sfeh?rje

Az aszalt szilv?t elvagdossuk, a rumba be?ztatjuk, f?lretessz?k. 
A lisztet, vajat, cukrot elmorzsoljuk, a toj?s s?rg?kkal ?sszegy?rjuk, ha nem ?ll ?ssze pici vizet lehet tenni hozz?.  Hideg helyen egy ?r?csk?t pihentetj?k.

A m?kot t?lba ?ntj?k, hozz?adjuk a t?bbi   beleval?t, a toj?s feh?rj?t habb? verve. 
A t?szta k?t harmad?t kiny?jtjuk kerekre ?s egy rendes nagy 26-28 cm-es piteform?t kib?lel?nk vele. 
Bele?ntj?k a t?ltel?ket, a marad?k t?szt?b?l r?csokat tesz?nk r?. 
Toj?ssal megkenve 180 fokos s?t?ben 30-35 perc alatt s?l meg. 

Kih?lve fogyasztand?.
Tettem a t?szt?ba is ?s a t?ltel?kbe is kev?s reszelt citromh?jat, mert szeretem.
A szilva saj?t aszal?s volt, ?sszel kaptam pont a Gyul??kt?l, ?s a kemenc?ben sz?pen megaszaltam keny?rs?t?s ut?n.  Mennyivel jobb , mint a bolti !




Folytats a blogon ... gondaanyu.blogspot.com/2020/04/makos-...

sponsored links

Keres?s