M?kos guba

2021-12-11

sponsored links

Guba n?lk?l nincs Szenteste, ?s a guba szent ?s s?rthetetlen. Persze, gy?ny?r? a gubatorta, meg lehet cifr?zni, de ahogy az ?cs?m megfogalmazta, " a gub?t nem b?ntjuk". Ahogy Anyu k?sz?ti, ?gy k?sz?l minden ?vben, ?s nek?nk ?gy a legfinomabb. Meleg m?zzel meglocsolva. Fogadj?tok olyan sok szeretettel a csal?di guba recept?nket, amilyen szeretettel megosztom azt veletek :)


  • 10 kifli
  • 1,2 l tej
  • 4 van?li?s cukor
  • kis van?lia aroma
  • 1 ujjnyi vaj
  • minden r?teghez 2-2 ek m?k ?s porcukor

Tetej?re:

  • meglangyos?tott m?z

A kifliket karik?zd fel ujjnyi vastagra, sz?pen rendezd el egy nagy tepsin, ?s told be a 100C-ra el?meleg?tett s?t?be, hogy kicsit szikkadjon/piruljon, mindk?t oldalr?l. K?zben a tejet tedd fel melegedni, add hozz? az ujjnyi vajat, a van?lia arom?t ?s a van?li?s cukrot.Ha a kiflik elk?sz?ltek, p?r m?sodpercre dobd bele ?ket a langyos tejbe (adagonk?nt). Egy sor tejbe ?ztatott kiflit teszel egy vajazott t?z?ll? t?lba, megsz?rod 2 ek dar?lt m?kkal ?s 2 ek porcukorral, majd ism?t egy sor tejbe m?rtott kiflikarika, m?k, porcukor. Addig folytatod a r?tegez?st, am?g el nem fogynak a hozz?val?k (ez a mennyis?g kb 2 k?zepes t?lra val?).Mehet be az eg?sz a 180C-os s?t?be, ?s addig s?sd, am?g a teteje "kopog?s" nem lesz. T?lal?s el?tt langyos?ts egy kis m?zet ?s azzal meglocsolva add asztalra.


Folytats a blogon ... eveandapple.blogspot.com/2021/12/mako...

sponsored links

Keres?s