M?glyrak?s
sponsored links
20 ? 20 ?vegt?l-ban k?sz?lt.
6 szelet foszl?s kal?cs
4 dl tej, 3 toj?s s?rg?ja, 5 dkg porcukor
Lekv?r
3 db alma
3 ek m?z, 4 dkg vaj, fah?j,
3 toj?s feh?rje, 2 ek porcukor
A toj?ss?rg?j?t a cukorral felhabos?tom, majd hozz?adom a tejet. Ebbe bele?ztatom a kal?cs fel?t ?s az ed?ny alj?ra rakom.
Megkentem lekv?rral.
A vajat a m?zzel ?sszeolvasztottam, a fah?jat belekavartam. Az alm?t megh?moztam, apr? kock?ra v?gtam ?s megp?roltam a m?zes vajban.A p?rolt alm?t a lekv?rral megkent kal?csra tettem.
A megmaradt kal?csot is be?ztattam ?s az alm?ra raktam.
6-os fokozaton el?meleg?tett g?zs?t?ben 20 percig el?s?t?ttem.
A toj?sfeh?rj?b?l a porcukorral habot vertem ?s a tetej?re halmoztam.
Visszatettem a s?t?be ?s addig s?t?ttem am?g megpirult a hab.
Piroska