Lányok a konyhából: Õszibarack

2011-08-13

sponsored links

Ha a lekvárral nem is akarunk pepecselni, pálinkát azért fõzessünk belõle.

A sok barackféle miatt persze kell a megkülönböztetõ elõtag, pedig az õszibarack legtöbb fajtája már egész szépen beérik a nyáron. A gyümölcs élettani hatásai kiválóak, egyrészt mert nagy a folyadéktartalma. A nektarin, vagy kopasz barack szintén õszibarack, és majdnem a legerotikusabb gyümölcs.

Mint oly sok jó dolog, a barack is Kínából származik, a középkorban már egészen sok fajtája volt ismert Európában, elterjedésért pedig sokat tettek a szerzetesek. Kínában sok népmesének fõszereplõi a halhatatlanság barackjai. Ahogy a japánoknál a cseresznyefa virágát, úgy Kínában a barackfáét nagyon sokra becsülik: úgy tartják, hogy tele van életerõvel, de a varázslók is elõszeretettel használják a gonosz szellemek ellen védekezésül. (Szerencsésebbek, mint Momotar?, beleszületnek.) Mindenestre Ázsia legtöbb országában tisztelik és szeretik az õszibarackot, mint a tavasz hírnökeit, sõt bonsai fákat is nevelnek belõle.

Azt tudtátok, hogy inkább testvére a mandulának, mint a kajszinak, sõt gyakran rá is oltják utóbbit ...


Folytats a blogon ... gasztroszex.blog.hu/2011/08/13/lanyok...

sponsored links

Keres?s