Luka Enik? borvacsora
sponsored links
Luka Enik? borvacsora
A Soproni borvid?k Magyarorsz?g egyik legr?gebbi t?rt?nelmi hagyom?nyokkalrendelkez? sz?l?term? vid?ke. Az Alpok l?b?n?l, a Fert? tavat szeg?lyez? alacsony hegyoldalakon ?s lank?kon 1400 hekt?ron ter?l el.
A Fert? t? partj?t ?vez? term?ter?letek k?l?nleges saj?toss?ga, hogy a v?zfel?let t?k?rfel?letk?nt feler?s?ti a napf?ny meleg?t?, ?rlel? hat?s?t ?s a t? p?rolg?s?val egy?tt kedvez? kl?m?t biztos?t. A talaj szerkezete, a l?szben-csill?mpal?ban, illetve agyagban val? gazdags?ga ? megfelel? alapot teremt egy kiv?l? sz?l?kult?ra megteremt?s?hez.
Az itt termett borok savhangs?lyosak, tanninban igen gazdagok, melyek els?sorban az ig?nyes fogyaszt?k k?r?ben kedveltek. M?s borvid?kek bortermel?i is el?szeretettel v?s?rolj?k a soproni bort, hogy a saj?tjaikkal h?zas?ts?k.
A borvid?k uralkod? fajt?ja a K?kfrankos, barrique-olt v?ltozata pedig egyes termel?k kez?ben a nemzetk?zi m?rc?vel is rangos elismer?seket arat. Jelent?sek m?g a Zweigelt, Cabernet sauvignon, Merlot ?s a Pinot noir ?ltetv?nyek.
Luka Enik? az apai ?r?ks?get vitte tov?bb ?s nagyon fontos dolgot tett/tesz: ?desapja hal?la ut?n sem adta fel az ?lmokat ?s megy tov?bb a megkezdett ?ton, nem is kev?s sikerrel. Nagy feladat tov?bbmenni ?s neh?z ?gy fennmaradni. Enik? tov?bbment ?s az?ta rengeteg dolog t?rt?nt: a pinc?szet komoly nevet szerzett mag?nak, elk?sz?lt m?r az ?j pince ?s k?stol?helyis?g is, ?s mindek?zben Enik? is sokat tanult ?s mind a mai napig kimegy a sz?l?be, metsz, z?ldmunk?zik, sz?retel.A borvid?k uralkod? fajt?ja a K?kfrankos, barrique-olt v?ltozata pedig egyes termel?k kez?ben a nemzetk?zi m?rc?vel is rangos elismer?seket arat. Jelent?sek m?g a Zweigelt, Cabernet sauvignon, Merlot ?s a Pinot noir ?ltetv?nyek.
Luka Enik? boraival ki?rdemelte, hogy egy meglehet?sen sz?k bork?sz?t?i k?r tagja legyen Magyarorsz?gon. ?s, m?g ha j? is a marketing, sz?pek is c?mk?k, eleg?ns is a k?stol?terem, ez mind-mind nem lenne el?g az ?elit klubhoz? tartoz?shoz, ha a borok nem lenn?nek j?k.
Solier borvacsora ?Soproni borvid?k
Luka Enik? Pinc?szet
2019. febru?r 26. kedd 19.00
Csod?latos Soproni borokat k?stolunk, hozz? ill?, ?nyenc men?sor k?s?ret?ben, a pinc?szet bor?sz?nak szak?rt? k?zrem?k?d?s?vel.
Istenhozottpoh?r: Roz? 2017
Zweigelt 2017
Sajtropog?s eperchutney-val
K?kfrankos 2016
Kacsam?j mousse, szederraguval ?s kaka?s kal?cs chips-szel
Merlot 2016
Pasztern?k kr?mleves, f?st?lt kacsamellel ?s aszalt ?fony?val
Cabernet Sauvignon 2016
Malachasaalja tekercs, csics?kap?r?vel ?s s?lt k?piasal?t?val
Pinot Noir 2016
Szez?mos b?lsz?nfalatok, szilvaraguval ?s c?klachips-szel
Steiner Magnum
Steiner desszert- ?tcsokol?d?, feketeribizli, meggy, s?skaramell
Zweigelt 2017
Sajtropog?s eperchutney-val
K?kfrankos 2016
Kacsam?j mousse, szederraguval ?s kaka?s kal?cs chips-szel
Merlot 2016
Pasztern?k kr?mleves, f?st?lt kacsamellel ?s aszalt ?fony?val
Cabernet Sauvignon 2016
Malachasaalja tekercs, csics?kap?r?vel ?s s?lt k?piasal?t?val
Pinot Noir 2016
Szez?mos b?lsz?nfalatok, szilvaraguval ?s c?klachips-szel
Steiner Magnum
Steiner desszert- ?tcsokol?d?, feketeribizli, meggy, s?skaramell
Szeretettel v?rjuk!
Szolj?r Csaba ?zletvezet?, Fodor S?ndor Chef ?s a Solier Cafe csapata
BIZTOS?TSA HELY?T ASZTALFOGLAL?SSAL!
06-20-396-55-12
06-20-396-55-12
A borvacsora ?ra 13.900,- Ft/ f? + szerv?zd?j
Biztos?tsa a hely?t, asztalfoglal?ssal!