Lisztmentes di?s szelet

2021-03-05

sponsored links


Hozz?val?k az alaphoz: 

  • 6 toj?s, 15 dkg ?r?lt di?
  • 15 dkg eritrit
  • 5 dkg ?r?lt zabpehely
  • csipetnyi s?

A kr?mhez: 

  • 20 dkg kr?mes teh?nt?r?
  • 12 dkg ?r?lt zabpehely
  • 8-10 dkg eritrit
  • 4 dl n?v?nyi tej (pl mandula)
  • 1 ev?kan?l rumaroma
  • a d?sz?t?shez: n?h?ny szem eg?sz di?, ?tcsokol?d?

Elk?sz?t?se:


  • A s?t?t el?mele?gtj?k 180 fokra. A pisk?t?hoz a toj?sfeh?rj?t az ?des?t?vel meg a s?val kem?ny habb? verj?k (az ?des?t?t csak akkor adjuk hozz?, amikor a hab m?r f?lkem?ny), majd ?vatosan beleforgatjuk a zabpehelyliszttel elkevert ?r?lt di?t is.
  • A massz?t egy s?t?pap?rral b?lelt tepsibe sim?tjuk egyenletesen, ?s 12-15 percig s?tj?k. Sz?rjunk egy fogv?j?t a pisk?t?ba, ?s ha nem ragad r? t?szta, akkor ?ts?lt. Hagyjuk teljesen kih?lni.
  • A kr?mhez a zabpehely lisztet csom?mentesre keverj?k el?sz?r egy kev?s tejjel, majd hozz?adjuk az ?des?t?t, meg a rumot, ?s lass? t?z?n, folyamatosan kavargatva, kem?nyre f?zz?k. Belekavarjuk a t?r?t.
  • A pisk?t?t n?gy egyenl? r?szre (s?vra) v?gjuk.
  • Mindenik lapot megen?nk kr?mmel, ?s egym?sra helyezz?k.
  • A tetej?t, meg az oldal?t is bevonjuk, illetve tetsz?s szerint di?val, ?s csokol?d?forg?ccsal d?sz?tj?k.

 

Megj: K?sz?thetj?k teh?ntejjel is.



Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2021/03/lisztm...

sponsored links

Keres?s