Lisztmentes di?s szelet
sponsored links
Hozz?val?k az alaphoz:
- 6 toj?s, 15 dkg ?r?lt di?
- 15 dkg eritrit
- 5 dkg ?r?lt zabpehely
- csipetnyi s?
- 20 dkg kr?mes teh?nt?r?
- 12 dkg ?r?lt zabpehely
- 8-10 dkg eritrit
- 4 dl n?v?nyi tej (pl mandula)
- 1 ev?kan?l rumaroma
- a d?sz?t?shez: n?h?ny szem eg?sz di?, ?tcsokol?d?
Elk?sz?t?se:
- A s?t?t el?mele?gtj?k 180 fokra. A pisk?t?hoz a toj?sfeh?rj?t az ?des?t?vel meg a s?val kem?ny habb? verj?k (az ?des?t?t csak akkor adjuk hozz?, amikor a hab m?r f?lkem?ny), majd ?vatosan beleforgatjuk a zabpehelyliszttel elkevert ?r?lt di?t is.
- A massz?t egy s?t?pap?rral b?lelt tepsibe sim?tjuk egyenletesen, ?s 12-15 percig s?tj?k. Sz?rjunk egy fogv?j?t a pisk?t?ba, ?s ha nem ragad r? t?szta, akkor ?ts?lt. Hagyjuk teljesen kih?lni.
- A kr?mhez a zabpehely lisztet csom?mentesre keverj?k el?sz?r egy kev?s tejjel, majd hozz?adjuk az ?des?t?t, meg a rumot, ?s lass? t?z?n, folyamatosan kavargatva, kem?nyre f?zz?k. Belekavarjuk a t?r?t.
- A pisk?t?t n?gy egyenl? r?szre (s?vra) v?gjuk.
- Mindenik lapot megen?nk kr?mmel, ?s egym?sra helyezz?k.
- A tetej?t, meg az oldal?t is bevonjuk, illetve tetsz?s szerint di?val, ?s csokol?d?forg?ccsal d?sz?tj?k.
Megj: K?sz?thetj?k teh?ntejjel is.