Lisztmentes, cukormentes clafoutis zabpehelybb?l
sponsored links
Itt a ny?r, jobban odafigyel?nk a cukor ?s liszt bevitelre :) Persze ett?l m?g nem kell lemondani egy egy finom falatr?l :) Ez a zabpehely clafoutis is ilyen. ?n nagyon szeretem, rem?lem, nektek is tetszeni fog :)
- 200 gr apr?szem? zabpehely
- 4 dl tej
- 2 toj?s
- 60 gr eritrit
- van?liakivonat
- 1/2 kk fah?j
- 1 csomag s?t?por
- pici s?
- tetej?re cseresznye, erdei gy?m?lcs
A zabpelyhet keverd ?ssze a tejjel, ?s tedd f?lre am?g a t?bbit k?sz?ted. Egy k?l?n t?lban keverd ?ssze a toj?sokat az eritrittel a fah?jjal, egy csipet s?val ?s add hozz? a s?t?port. Az eg?sz massza fel fog habosodni, de ne agg?dj, pont ilyen kell, hogy legyen. Add hozz? a toj?sos cuccot a zabpehelyhez, majd egy kb 22 cm-es kivajazott piteform?ba ?ntsd bele az eg?szet. A tetej?t pakold meg friss magozott csereszny?vel/meggyel ?s bogy?s gy?m?lcs?kkel, majd s?sd 180C-ra el?meleg?tett s?t?ben kb 35-40 percig.