Linzerkoszorú szilveszterre hangolva mákkal és lemon curd-del
sponsored links
Szilveszterre a sós malackák mellé kellett valami édes, meg valami mákos, ha már a lencsefõzeléket elbarmoltam (lányomnak ízlett, azt hiszem õ volt az egyetlen).
Párom a linzerkarikára voksolt, lányom valami citromkrémeset kért, ha már készült egy raklapnyi. Innen hát az ötlet. Kis füzetkémben van egy mákos kifli nevezetû harapnivaló, azt alakítottam át.
A linzerhez
17 dkg liszt
7 dkg darált mák
8,5 dkg porcukor
1 nagy csipet sütõpor
14 dkg teavaj
2 tojás sárgája
1/2 adag lemon curd
A szárazanyagokat összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, a tojással gyors kezekkel összegyúrjuk, fóliába téve hûtõben 2 órát pihentetjük.
Közben lemon curd-öt fõzünk, hacsak nincs a hûtõben egy adag épp véletlenül. :))
A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk enyhén lisztezett deszkán, 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, minden másodikból egy 2,5-3 cm-es karikát kiszaggatunk. Elõmelegített 180°C-os sütõben sütõpapíron pár perc alatt megsütjük, míg épp halványbarna lesz az alja, a teteje még picit puha. Kivéve a saját hõjétõl megszilárdul.
Kihûlve a citromkrémmel töltjük, aztán pedig elkapkodjuk a tálcáról, amivel a bulizó lánysereg közé vittük. :D
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Valamint minden édességet, desszertet kedvelõt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!