Linzer
sponsored links
Hozzávalók:
25 dkg fehér liszt
5 dkg kukoricaliszt
20 dkg hideg vaj (15 dkg vaj+3 dkg zsír,- a zsírtól omlósabb lesz)
20 dkg hideg vaj (15 dkg vaj+3 dkg zsír,- a zsírtól omlósabb lesz)
10 dkg porcukor
1 csomag (10 g) Bourbon vaníliás cukor
1 tojás sárgája
1 teáskanálnyi finomra reszelt citrom/vagy narancshéj
Elkészítés:
Az alapanyagokat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hogy kezünk melegétõl ne lágyuljon meg a tészta. Robotgép dagasztó spiráljával is nagyszerûen megoldható.
Ha túl morzsalékos lenne, nem állna össze, akkor egy evõkanálnyi hideg vizet adunk hozzá (nem többet!).
Az összeállított tésztát fóliába burkolva hideg helyre tesszük 1-2 órára, majd lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és tetszõleges formával kiszaggatjuk.
Sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a darabokat.
Elõmelegített, 180 °C-os sütõben sütjük ki 10-12 perc alatt, amikor a széle szépen pirosodni kezd, akkor ki lehet venni.
Ez-egy lapot lekvárral ragasztunk össze, nálam most meggylekvár került bele.