Lilahagymás zabkorong

2014-01-17

sponsored links

Sokszor elõfordulnak nálunk a zabkorongok, hol paprikás, hol sajtos, hol halas -, ezúttal lilahagymás készült, aminek a pikantériáját a mangalica zsír adja, amiben sütjük! ;)

A recept:lilahagymás zabkorong2.jpg

  • 2,5 dl zabpehely
  • tojás
  • 1-2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 2-2 csipet só-bors
  • 1 nagy lilahagyma - félkarikára vágva 
  • 1 ek mangalica zsír

A zabpelyhet beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje - kb. 1 dl - ennyit pont magába tud szívni. Amikor beszívta az összeset - kb. fél óra - beleütjük a tojást, megfûszerezzük, hozzáadjuk a hagymát és egy felhevített serpenyõben kevés zsiradékon kis lepénykéket sütünk belõle.

Tipp:

Ha van otthon bármilyen sajtunk, akkor nyugodtan tehetünk bele, mert az is nagyon feldobja! ;)

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/01/17/lilahag...

sponsored links

Keres?s