Lilahagyma lekv?r
sponsored links
Tudj?tok mi a legjobb a kacsa (vagy liba)m?jban? H?t a lilahagyma lekv?r.
Meg a h?zi kal?cs, abb?l v?kony szelet, lepir?tva kis vajon vagy keny?rpir?t?ban. Azt?n a saj?t zs?rj?ban s?t?tt m?jb?l n?h?ny v?kony szelet a kal?csra, majd v?g?l kis lilahagyma lekv?r. A boldogs?g maga.
Hozz?val?k:
500 g lilahagyma
3 dl sz?raz v?r?sbor
1 dl balzsamecet, ha lehet a s?r?bb verzi?
100 g krist?lycukor
k?v?skan?l s?
maroknyi v?r?s?fonya
A cukrot lass? t?z?n ?vatosan halv?nybarn?ra karamelliz?lom, majd fel?nt?m a borral, balzsamecettel, ?s kicsit megforralom. Hozz?adom a felapr?tott lilahagym?t, az alm?t, a v?r?s?fony?t, s?t ?s gyakori keverget?s mellett 30-40 perc alatt bes?r?tem.
Hidegen a legjobb, csak nem mindig van t?relm?nk kiv?rni. T?m?ny ?zorgia minden falat, amire ker?l. Olyan borzongat? ?rz?s, mint amikor a kedvenc sz?modat egy?tt hallgatod valakivel, akinek szint?n sokat jelent, ?s a pillant?sotok ?sszefon?dik. Libab?r. My, oh my.