Libaraguleves
sponsored links
Nagyon finom savanykás leves, változatosságként nagyon jól jöhet a megszokott repertoárba.
Libaraguleves
Hozzávalók kb. 4 személyre: 1 konyhakész libahát, 3 sárgarépa, 1 petezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1/2 piros húsú kápia paprika, 1 hagyma, 20-25 dkg kelbimbó, 3 dkg rizs, 1 tojássárgája, 1,5 dl tejföl, 1/2 citrom, 1 csokor petrezselyemzöld, só.
Elkészítése: A libahátat kb. 3 liter hideg vízben fõni tesszük, majd miután fölforrt, megsózzuk, a habját leszedjük, és kis lángon a húst félpuhára fõzzük. Ekkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott gyökérzöldséget és paprikát, illetve a felszeletelt hagymát. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a kelbimbót és a megmosott rizst, majd ...