Levesbetét

2010-12-07

sponsored links

Krémleves szezon van, nagyon szeretjük a finom krémes, melengetõ leveseket. A bolti levesbetétek nekem nem ízlenek. A croutonok, legyenek bármivel ízesítve, rettentõen sósak, ehetetlenek. Magam szoktam inkább elõállítani, nem nagy kunszt.
A sajtosrúd készítésekor, a hozzávalókból gyúrt tésztát egy órát hideg helyen pihentettem, és akkor jutott eszembe, hogy ebbõl a tésztából milyen finom levesbetét lenne. A gyakorlati része elgondolkodtatott egy pillanatra, mert különféle ötleteim támadtak. Például, a vékonyra sodort hengereket vagdosni és lisztezve sebesen görgetni, tarhonyaszerûvé, aztán megsütni. Lehet, hogy nem a leggyorsabb megoldást választottam, de a legkisebb kiszúrómat kezembe véve átkapcsoltam robotüzemmódba és addig lukasztgattam a tésztát, amíg vagy két tepsire való összejött. Nem õrültem meg, tényleg nem! Nagyon finom lett. 2-2 nagy tepsi sajtosrúd és levesbetét lett. Készítek majd máskor is.

Hozzávalók, ahogyan készítettem:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg reszelt sajt( most éppen cheddar)
1 és1/2 teáskanál só
1 kávéskanál csípõs paprika
2 tojássárgája(a fehérje egy részét a kenésre használtam)
1 kis pohár tejfel

Folytats a blogon ... fozesfecseg.blogspot.com/2010/12/leve...

sponsored links

Keres?s