Leves erdei gomb?kb?l
sponsored links
Hozz?val?k 4 adaghoz:
50 dkg k?l?nb?z? erdei gomba, ?n most s?t?t trombitagomb?t, r?kagomb?t, gerebengomb?t, lila pereszk?t, j?d?sf?l gomb?t ?s varg?ny?t haszn?ltam, de finom kevesebb?l is.
2 dl tejsz?n1 csapott kan?l ?tkez?si kem?ny?t?
1 fej v?r?shagyma
2-3 cikk fokhagyma
s?, bors
egy csokor z?ldpetrezselyem
citroml?
A gomb?kat megtiszt?tjuk, feldaraboljuk. Csak bevizsg?lt gomb?t haszn?ljunk, vagy olyant, amit biztosan ismer?nk.Vigy?zat, legy?nk ?vatosak, csak akkor egy?nk vadon term? gomb?t, ha 100%-ban meg vagyunk gy?z?dve arr?l, hogy azok ehet?ek.
1 kan?l olaj ?s 1 kan?l vaj
A hagym?t apr?ra v?gjuk ?s megdinsztelj?k a vajban ?s az olajban, r?dobjuk a z?zott fokhagym?t, a gomb?kat, picit megs?zzuk ?s fed? alatt f?lpuh?ra p?roljuk. Fel?ntj?k 8 dl v?zzel, s?val, borssal ?zes?tj?k ?s puh?ra f?zz?k. A kem?ny?t?t elkeverj?k a tejsz?nnel, a leveshez adjuk, 2-3 percet forraljuk, r?dobjuk a felapr?tott z?ldpetrezselymet, ?zl?s szerint citroml?vel savany?tjuk.
A v?ltozatos gombafajt?knak k?sz?nhet?en ez a leves maga a mennyorsz?g.
T?lalhatjuk fokhagym?s/sajtos pir?t?ssal.