Lepénykenyér kontakt grillen sütve
sponsored links
Nemrég végre beszereztem egy kontakt grillt és felavatására kenyeret sütöttem benne.
Igen, így volt, persze elõtte vendégem számára sütöttem csirkemellet is, így azért nem akkora szentségtörés a dolog - azt hiszem :)
Jó móka volt, most türelmesen dagasztottam, kétszer kelesztettem és maximális hõfokon végül seperc alatt meg is sültek a kenyérkék.
Medvehagymás, olívaolajos koktélparadicsom saláta, spenót, lucernacsíra és sajt került bele (miután kisültek és kettévágtam a kenyérkéket), vendégem pedig kapott még námi szalonnát és szalámit is.
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
- 10 dkg sima liszt
- pici xilit
- egy csipet só
- kb. 2 dl langyos víz
- 2 ek. olíva olaj
- 1 ek. búzasikér
- 5 g szárított élesztõ
Elkészítés:
A liszttel összekeverjük a búzasikért, a sót, xilitet és élesztõt, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet és alaposan megdagasztjuk a masszát, hogy sima, rugalmas kenyértésztát kapjunk. Meleg helyen, letakarva háromszorosára keleysztjük, majd újból átgyúrjuk és ismét megkelesztjük.
Öt részre vágjuk a tésztát, gombócokat formálunk belõlük, amiket kb. másfél centi magas korongokká formálunk, és a grillsütõt összezárva kb. 10-12 perc alatt megsütjük a lepényeket.
Igen, így volt, persze elõtte vendégem számára sütöttem csirkemellet is, így azért nem akkora szentségtörés a dolog - azt hiszem :)
Jó móka volt, most türelmesen dagasztottam, kétszer kelesztettem és maximális hõfokon végül seperc alatt meg is sültek a kenyérkék.
Medvehagymás, olívaolajos koktélparadicsom saláta, spenót, lucernacsíra és sajt került bele (miután kisültek és kettévágtam a kenyérkéket), vendégem pedig kapott még námi szalonnát és szalámit is.
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
- 10 dkg sima liszt
- pici xilit
- egy csipet só
- kb. 2 dl langyos víz
- 2 ek. olíva olaj
- 1 ek. búzasikér
- 5 g szárított élesztõ
Elkészítés:
A liszttel összekeverjük a búzasikért, a sót, xilitet és élesztõt, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet és alaposan megdagasztjuk a masszát, hogy sima, rugalmas kenyértésztát kapjunk. Meleg helyen, letakarva háromszorosára keleysztjük, majd újból átgyúrjuk és ismét megkelesztjük.
Öt részre vágjuk a tésztát, gombócokat formálunk belõlük, amiket kb. másfél centi magas korongokká formálunk, és a grillsütõt összezárva kb. 10-12 perc alatt megsütjük a lepényeket.