Lenmagos keny?r
sponsored links
Nem tudom ti mennyire p?rtolj?tok a keny?rs?t? g?peket, el?rulom nektek, hogy ?n egy id?ben rendszeresen haszn?ltam, mert megk?nny?tette a dolgomat. Mikor t?nkrement, ?szrev?tlen?l leszoktam r?la.
Most viszont a Panasonic Magyarorsz?g j?volt?b?l kipr?b?lhattam az SD-YR2550 t?pus? g?pet, ami a feh?r-, barna-, magos-, glut?nmentes keny?r s?t?s?n k?v?l, lekv?rt ?s s?tem?nyt is k?sz?t, s?t dagaszt vagy ak?r csak s?t. El?z? este belepakolhatjuk az alapanyagokat ?s reggelre friss keny?r illata lengi be a lak?st. 31 men?pontb?l v?laszthattok. Most egy lenmagos kenyeret s?t?ttem, mindenki nagy ?r?m?re.
Hozz?val?k L-es m?rethez:
- 450 g sima liszt
- 50 g lenmagpehely
- 30 g puha vaj
- 1 tk. cukor
- 1,5 tk. s?
- 2 mokk?s kan?l sz?raz ?leszt?
- 350 ml szobah?m?rs?klet? v?z
Elk?sz?t?s:
- Ha van g?petek akkor a Men? 2-est v?lassz?tok Alap gyors s?t?s funkci?t, ?s k?vess?tek az instrukci?kat. Pofon egyszer? lesz megl?tj?tok.
- Ha nincs g?petek akkor a hozz?val?kat egy t?lba tessz?k ?s a robotg?phez tartoz? dagaszt? karral vagy k?zzel mint 10 percig dagasztjuk a t?szt?t, majd letakarva dupl?j?ra kelesztj?k. Kb. 1 ?ra. Majd ?tgy?rjuk, form?zzuk ?s a s?t?pap?rral b?lelt keny?rs?t? form?ba t?ve ?jra kelesztj?k kb. 40 percet.
- Mikor megkelt kenj?k le v?zzel ?s sz?rjuk meg zabpehellyel, t?kmaggal vagy amivel szeretn?nk.
- 200 fokra el?meleg?tett s?t?be tessz?k als?-fels? s?t?sre ?s 10 percig s?tj?k ezen a h?fokon, majd 180 fokon folytatjuk eg?szen addig am?g aranybarna nem lesz a teteje.
S?t?ttem feh?r kenyeret is, ahhoz az 1-es men?t haszn?ltam.
J? s?t?get?st nektek is! ?