Lencsefõzelék vörösboros gombás marhaszelettel
sponsored links
Lencsefõzelék vörösboros gombás marhaszelettel
A másik étel, amit Újév táján nem hagyhatunk ki, ha gazdagok akarunk lenni, de legalábbis nem akarunk egész évben üres pénztárcával magunk elé nézni, nos ez a lencse.Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 1 db kicsi vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 0.5 db citrom
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt piros paprika
- 1 ek liszt
- 2 ek tej
- olívaolaj
- 2 szelet marhahûs
- 0,5 vöröshagyma
- 1 db csípõs hegyes paprika
- 1 db chil
- 1 db paradicsom
- 4 fej csiperke gomba
A lencsét beáztatom, a húst bepácolom, só, bors, pirosparika , fokhagyma, olívaolaj, irány a hûtõ.
Másnap a lencsét fûszerezem, teszek bele babérlevelet, s felteszem fõni.
A húst egy serpenyõben olívaolajon mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem.
Elkészítem a gombás ragút. Ráteszem a hússzeleteket, locsolok rá vörösbort, s puhára párolom.
A lencséhez öntök kevés tejet, szórok rá lisztet, felrottyantom.
Tálalok. A tányérra teszek egy szelet húst, rá ragút, mellé lencsét.