Lencsefõzelék rántott krinolinnal
sponsored links
Kissé rohanósra sikeredett a délelõttöm, úgyhogy mindenképp gyorsan elkészíthetõ ebédben gondolkodtam...még szerencse, mert közben a kicsi Törpikém minden létezõ huncutságot elkövetett, hogy rá figyeljek...
Mondjuk az állandó pakolás már jó pár hónapja napirenden van, nem tudom meddig tart, a Dorcinál nem volt ilyen mértékû, úgyhogy emiatt mostanság lerövidülnek a konyhában töltött óráim...:-)
Hozzávalók:
25 dkg száraz lencse
2 babérlevél
Kb 1 l víz
4 gerezd fokhagyma
Kevés olaj
2 tk só
2 ek liszt
1 ek õrölt piros paprika
Elkészítése:
A lencsét elõzõ este bõ vízben beáztatju, ebben hagyjuk állni fõzésig. Másnap kevés vízzel feltesszük fõni, amikor forr, leöntjük róla az elsõ levét és frisset öntünk rá.Sózzuk, babérlevelet teszünk hozzá, és puhára fõzzük. Szükség szerint idõközben öntünk még hozzá vizet.
Amikor a lencse megpuhult, elkészítjük a rántást. A zúzott fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd a tûzrõl levéve a piros paprikát és a lencsébe keverjük. A rántással együtt még egyszer felforraljuk és addig fõzzük, amíg besûrûsödik.
Rántott krinolinnal tálaljuk.