Lencs?s korhelyleves
sponsored links
vagy valami olyasmi. Vagy lencs?s savany? k?poszta leves. Avagy f?zz?nk abb?l, ami van otthon. :)
Egy nagy zacsk? savany? k?poszta arra v?r, hogy valaki, valamilyen form?ban megegye. Erre a posztra most csak ?n vagyok. Gondoltam, hogy akkor legyen egy r?sz?b?l leves. A t?bbib?l m?g nem tudom, hogy mi fog k?sz?lni, de ez kb. a k?poszt?t eszek k?poszt?val ?llapot. ? Na, nem baj, mert kell a vitamin. ?
Elk?sz?t?se
A felapr?zott hagym?t kev?s k?kuszolajon megdinsztelem. Egyidej?leg hozz?adom a felkarik?zott kolb?szt is, hogy abb?l is kis?lj?n a zs?rja. Amikor k?sz, meghintem piros paprik?val ?s belekeverem a savany? k?poszt?t. (Picit hagyom dinsztel?dni. Ez kb. 2-3 perc.) Majd beleteszem az el?z?leg n?h?ny ?r?ra be?ztatott ?s ?t?bl?tett lencs?t a felkock?zott r?p?val egy?tt. Fel?nt?m annyi v?zzel, ami j?l ellepi, majd ?sszekeverem a z?lds?geket, lencs?t. Ha felforrt, s?val, borssal, nat?r veget?val* ?zes?tem, ?s teszek bele egy bab?rlevelet is.
Amikor minden puha, r?nt?st tesz?nk r? vagy tejf?l?s habar?st. Nekem most nem volt megfelel? lisztem, ez?rt kev?s f?z?levet ?s kis hideg vizet kevertem ?ssze a tejf?llel, ?s azt tettem a levesbe. N?h?ny perc alatt k?szre forraljuk a v?lasztott s?r?t?ssel.
Hozz?val?k:
150-160 g savany? k?poszta
70 g lencse
1 nagyobb r?pa
25 g f?st?lt kolb?sz (f?leg az ?ze kedv??rt)
1-2 ek. k?kuszolaj
1 tk. piros paprika
s?, bors, nat?r vegeta
1 bab?rlev?l
2 ek. tejf?l (f?z?l?vel, hideg v?zzel ?sszekeverve)
1,4 l v?z
*Sosem tudom, hogy minek is nevezzem a "delik?tom" Nem h?zi, de olyan jelleg?, nat?r v?ltozat. Bioboltban szoktam venni, hozz?adott s?t?l, ?zfokoz?t?l mentes. Ink?bb sz?r?tott z?lds?gmixnek nevezn?m. De mivel ?t van ?ntve egy ?vegbe, ?s a csomagol?sa m?r nincs meg, nem tudom a pontos nev?t. :)
Elk?sz?t?se
A felapr?zott hagym?t kev?s k?kuszolajon megdinsztelem. Egyidej?leg hozz?adom a felkarik?zott kolb?szt is, hogy abb?l is kis?lj?n a zs?rja. Amikor k?sz, meghintem piros paprik?val ?s belekeverem a savany? k?poszt?t. (Picit hagyom dinsztel?dni. Ez kb. 2-3 perc.) Majd beleteszem az el?z?leg n?h?ny ?r?ra be?ztatott ?s ?t?bl?tett lencs?t a felkock?zott r?p?val egy?tt. Fel?nt?m annyi v?zzel, ami j?l ellepi, majd ?sszekeverem a z?lds?geket, lencs?t. Ha felforrt, s?val, borssal, nat?r veget?val* ?zes?tem, ?s teszek bele egy bab?rlevelet is.
Amikor minden puha, r?nt?st tesz?nk r? vagy tejf?l?s habar?st. Nekem most nem volt megfelel? lisztem, ez?rt kev?s f?z?levet ?s kis hideg vizet kevertem ?ssze a tejf?llel, ?s azt tettem a levesbe. N?h?ny perc alatt k?szre forraljuk a v?lasztott s?r?t?ssel.
Hozz?val?k:
150-160 g savany? k?poszta
70 g lencse
1 nagyobb r?pa
25 g f?st?lt kolb?sz (f?leg az ?ze kedv??rt)
1-2 ek. k?kuszolaj
1 tk. piros paprika
s?, bors, nat?r vegeta
1 bab?rlev?l
2 ek. tejf?l (f?z?l?vel, hideg v?zzel ?sszekeverve)
1,4 l v?z
*Sosem tudom, hogy minek is nevezzem a "delik?tom" Nem h?zi, de olyan jelleg?, nat?r v?ltozat. Bioboltban szoktam venni, hozz?adott s?t?l, ?zfokoz?t?l mentes. Ink?bb sz?r?tott z?lds?gmixnek nevezn?m. De mivel ?t van ?ntve egy ?vegbe, ?s a csomagol?sa m?r nincs meg, nem tudom a pontos nev?t. :)